Apropiații lui Dragnea, audiați la DNA în legătură cu Tel Drum. Carmen Dan spune că nota DGIPI nu există

14 iulie 2017 - 11:48 -


Câțiva apropiați de-ai președintelui PSD și Camerei Deputaților Liviu Dragnea au fost astăzi audiați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cu privire la societatea Tel Drum, despre care există suspiciunea că este controlată de Liviu Dragnea. Omul de afaceri Marian Fişcuci, cel care controlează societatea, fostul deputat Adrian Simionescu, care a condus organizația Teleorman a PSD, dar și fostul cumnat al lui Liviu Dragnea, Florinel Marinaș, s-au aflat, timp de aproximativ o oră, la sediul DNA pentru a se afla dacă sunt cei prin care Dragnea controlează compania Tel Drum.

La ieşirea de la DNA, unde a stat mai puţin de o oră, Fişcuci a declarat că a fost chemat în legătură cu un dosar mai vechi. Adrian Simionescu a refuzat să facă declaraţii presei.

Compania Tel Drum, căreia Liviu Dragnea i-ar fi încredințat numeroase contracte cu statul pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 223,53 milioane lei şi profit net 2.19 milioane lei.

Tel Drum Teleorman, companie de construcții, este aparent controlată de Mugurel Sorin Gheorghieș și Liviu Lucian Dobrescu care dețin împreună 88% din acțiuni, urmați de Marian Fișcuci cu 9,33%. Cei trei sunt foști colegi de-ai lui Liviu Dragnea.

În februarie 2015, Curtea de Conturi a descoperit că Primăria Zâmbreasca a plătit aproape 400.000 de lei către Tel Drum pentru lucrări neefectuate.

De asemenea, Tel Drum i-a cesionat firmei fiului lui Dragnea lacul Belina. Contractul de cesiune a fost încheiat pe 8 aprilie 2014 între Tel Drum și firma Trident 51 SRL, care astăzi îl are ca acționar cu 90% pe Ștefan Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Contractul nu a fost încheiat cu fiul lui Dragnea, cum la data încheierii contractului de concesiune, acesta nu figura încă acționar în Trident 51 SRL. Ștefan Valentin Dragnea a devenit acționar majoritar abia trei ani mai târziu, în martie 2017.

Și fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a fost audiată, marți, la DNA, în dosarul în care sunt cercetate posibile fapte semnalate și de investigația Rise Project.

Adrian Simionescu și Florinel Marinaș au făcut de-a lungul timpului mai multe tranzacții cu Tel Drum, se arată în documentele publicate în ultimele luni de Rise Project.

DNA a deschis în februarie, anul trecut, o primă anchetă referitoare la afacerile cu Tel Drum. La începutul săptămânii trecute a fost extinsă investigația, după ce jurnaliștii de la Rise Project au publicat un document atribuit Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) datat 2011, din care reiese că Liviu Dragnea ar controla, prin intermediul celor trei, societatea abonată la contracte din bani publici.

„Nota DGIPI pe care se bazează investigația jurnalistică este un document fabricat”

Ministrul de Interne Carmen Dan a vorbit vineri despre nota DGIPI, pe care se bazează investigația jurnalistică a Rise Project. Carmen Dan întărește poziția oficială a fostului serviciu de informații al Ministerului de Interne, care susține că documentul nu există în arhivele instituției.

„Am făcut verificări serioase în registrele de evidență ale Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman și acest document nu se regăsește înregistrat instituțional așa cum ar fi fost normal. Mai mult decât atât, am făcut verificări la nivelul Direcției Generale de Protecție Internă. Dumneavoastră știți că Direcția Generală de Protecție Internă deja a anunțat că nu a emis acel document. Nu s-a regăsit nici în evidențele acestei structuri, ceea ce mă face să vă prezint concluzia finală, că acesta este un document preconceput, prefăcut în alte scopuri, nu acelea procedurale, instituționale, de a urma o cale normală, firească, legală, instituțională de sesizare a unor instituții sau autorități competente. (…) Voi întreprinde toate măsurile legale pentru ca cei care au făcut asemenea afirmații ori să le probeze, ori să le retragă”, a declarat în această dimineață ministrul de Interne.

Citește și: „Nu-i mai place ciorba”. Dragnea respinge orice fel de acuzație legată de Tel Drum. „Nu am acţiuni la purtător”

Ieri Scornicești, astăzi Teleorman

DNA extinde ancheta după investigația Rise Project

Dragnea a găsit vinovatul după investigaţia Rise Project: „Personaj malefic. Nu o să cedez”

O parte din investigaţia Rise Project, dosar la DNA

Ce au căutat inspectorii ANAF la sediul Rise Project, care se pregătea să publice un raport despre oamenii și banii lui Dragnea. Reacţia şefului PSD

Aşa tată, aşa fiu. Ce a făcut fiul lui Dragnea cu celebra fermă de porci


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *