Ar trebui sau nu să ne ajutăm copiii la teme? Studiul care răstoarnă ceea ce credeam până acum

-


Unii părinți cred că este necesar să-și ajute copiii la teme; alții cred că este o pierdere de timp. Cei mai mulți, însă, sunt confuzi în legătură cu cât de mult ar trebui să se implice în lecțiile celor mici.

Un nou studiu, efectuat pe 27.000 de părinți din 29 de țări, realizat de Fundația Varkey, scoate la lumină modul în care părinții se ocupă de temele copiilor în întreaga lume.

În India, Vietnam, Turcia și Columbia, părinții îi ajută foarte mult pe cei mici – în medie, 12 ore, 10,2 ore și, respectiv, câte 8,7 ore pe săptămână.

În același timp, la polul opus, părinții japonezi fac lecții cu copiii timp de doar 2,6 ore pe săptămână, iar cei finlandezi – numai 3,1 ore.

În ansamblu, 25% din părinți din întreaga lume petrec șapte sau mai multe ore pe săptămână ajutându-i pe copiii lor pentru școală.

Cu toate acestea, ajutorul oferit pe perioade lungi nu pare a avea întotdeauna rezultatul sperat – cel puțin în ceea ce privește notele elevilor la PISA, testul de gândire critică pe care OECD îl dă copiilor cu vârsta de 15 ani o dată la câțiva ani.

La acest examen, elevii care obțin cel mai mare punctaj sunt cei din Singapore (556), Japonia (538), Estonia (534), Finlanda (531) și Canada (528).

Clasamentul este completat de cei din Vietnam (525), China (518), Marea Britanie (509) și SUA (496).

Cu excepția a trei țări – Singapore, China și Vietnam – cele mai performante în ceea ce privește notele la acest test sunt statele în care părinții investesc foarte puțin timp în ajutorul oferit copiilor la teme.

Vikas Pota, CEO al Fundației Varkey, a declarat că există câteva motive pentru care sistemele de învățământ performante ar putea avea un grad mai scăzut de implicare a părinților în teme. Într-unele țări părinții au un program foarte încărcat la serviciu. În altele, ar putea să nu creadă că temele sunt rolul lor, întrucât sistemul de învățământ este performant.

În general, părinții par să fie mulțumiți de cadrele didactice din școala copiilor, cei mai fericiți dintre ei fiind cei din Kenya și cei din SUA. 78% din părinții din întreaga lume și-au evaluat încrederea în calitatea predării din școala copiilor ca fiind „bună” sau „foarte bună”.

Citește și: 

Patru sfaturi de carieră pe care să ți le amintești toată viața

Cinci semne surprinzătoare care îți arată când cineva minte

În fiecare noapte ne supunem riscului de depresie. Ce obicei ar trebui să eliminăm

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.