Ar trebui sau nu să-ți încurajezi copiii să socializeze mai mult dacă sunt introvertiți?

-


Introversiunea a fost abia recent recunoscută ca un temperament acceptabil și chiar normal. Prin urmare, mulți părinți introvertiți care au fost forțați de-a lungul întregii copilării să adopte un comportament extrovertit, singurul care era considerat corect și folositor, au tendința să le ceară copiilor lor introvertiți același lucru.

Cu alte cuvinte, părinții introvertiți cedează adesea presiunilor sociale care domină cultura noastră și îi forțează pe copiii lor să devină extrovertiți și comunicativi.

Atitudinea lor este una greșită, spun psihologii.

A ști cum să se comporte într-un colectiv este, într-adevăr, o abilitate importantă de viață. Chiar și în lumea din ce în ce mai digitalizată și mai ”la distanță”, dorim ca cei mici să poată lucra în echipe și comunica ușor cu o varietate de oameni.

Cu toate acestea, nu ar trebui să-i impui o atitudine care nu se pliază pe felul său de-a fi. Dacă, de exemplu, atunci când vezi că petrece prea mult timp în casă fără să discute cu prietenii te gândești că ar fi o idee bună să-i inviți pe aceștia la voi pentru a favoriza socializarea încearcă să-ți înfrânezi acest impuls.

Motivul este simplu – decizia ta îi va trimite copilului mesajul că nu este suficient de bun și că trebuie să acționăm împotriva firii noastre pentru a ne încadra în tiparul pe care credem că lumea îl apreciază. Forțarea unui introvertit să devină un extrovertit duce deseori la depresie și anxietate.

Dacă simți că cel mic petrece prea mult timp singur, înscrie-l la un curs util sau planifică o activitate lunară pentru el, cum ar fi invitarea unui prieten pentru a viziona împreună un film.

Nu în ultimul rând, părinții ar trebui să mai fie atenți la un aspect. Cercetările au arătat că atunci când petrec o perioadă mare de timp singuri, copiii pot începe rapid să manifeste dependență de anumite activități – precum jocurile pe calculator.

Citește și: 

Limbajul ne trădează! Cum poate dezvălui nivelul nostru moral, social și cognitiv

Angajații care au înregistrat eșecuri la fostul job, cei mai buni pentru afacerea ta! Iată de ce

Cinci decizii greșite pe care le iei zilnic fără să-ți dai seama

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.