Arafat:”Asimptomaticul, poate el nu are nicio problemă, dar el transmite”

-


Șeful DSU, Raed Arafat susține că numărul cazurilor de COVID-19 nu este cauzată doar de aglomerația de pe litoral, ci și de nerespectarea regulilor în unele zone din țară.

„Dacă vrem să luăm realitatea, creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului, poate acolo sunt unele cauze, dar e clar că în unele zone nu se respectă regulile. Acolo transmiterea este în comunitate şi acolo trebuie să iei anumite măsuri”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Potrivit acestuia, asimptomaticii transmit viusul.

„Sunt deja date care se dau, dr Fauci spune clar că unul dintre motivele transmiterii din ultima perioadă rămân tinerii. Au luat-o că ei nu păţesc nimic grav, pe lângă campaniile care îndeamnă să nu respecte regulile, e vară, e frumos şi mulţi lasă garda jos şi nu mai respectă regulile pentru că pe ei nu-i afectează. A fost o discuţie care a dus pe multă lume în eroare: asimptomaticul transmite totuşi. Asimptomaticul, poate el nu are nicio problemă, dar el transmite. Studiile arată clar că trei zile înaintea apariţiei simptomelor pot să fie zile în care persoana este chiar foarte contagioasă”, a adăugat șeful DSU.

România a depășit vineri pragul de 50.000 de infectări de coronavirus. 1295 de noi cazuri de coronavirus şi 39 de decese au fost înregistrate vineri în România, arată Grupul de Comunicare Strategică. 409 pacienţi erau internați la ATI.

Bilanțul total al deceselor a ajuns la 2.343. 22.767 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, dintre care 13.113 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.654 la cerere. De asemenea, au fost raportate și rezultatele a 2.210 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 31 iulie.

Pe teritoriul României, 4.458 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.530 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.525 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 53 de persoane.

27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citește și:

România a atins 50.000 de infectări. 1295 de noi cazuri de COVID-19 şi 39 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.