Aranjamente cu achiziții publice la Spitalul Obregia. DNA a intervenit

-


Procurorii DNA au reținut-o marți, pentru 24 de ore, pe fosta șefă a Serviciului Achiziții din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, Elena Faur, pentru abuz în serviciu.

Potrivit DNA inculpata, la data comiterii infracțiunii funcționar public, a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. În perioada octombrie 2012 – decembrie 2016, Elena Faur și-ar fi îndeplinit în mod defectuos, prin încălcarea legislației primare, atribuțiile de serviciu ce îi reveneau în domeniul achizițiilor publice, cu privire la cercetarea pieței pentru obținerea celei mai bune oferte, negocierea condițiilor comerciale cu furnizorii ș.a.m.d..

Inculpata ar fi atribuit contractele de achiziție lucrări sau produse doar unor societăți „agreate”, deși prețurile practicate de acestea erau mult mai mari decât cele practicate de alți operatori economici. Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, Faur a supraevaluat lucrările și produsele contractate cu 200% până la 1.100%.
Prin aceste demersuri a fost produs unității medicale un prejudiciu de 2.994.608,69 lei, ce constituie totodată un folos necuvenit pentru firmele beneficiare al contractelor.

În acest caz se aplică și o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Totodată, în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Citește și: Proiect de lege privind achiziţiile publice, special pentru Dragnea

DNA extinde ancheta după investigația Rise Project

De ce a ajuns DNA într-o situaţie critică?

O parte din investigaţia Rise Project, dosar la DNA

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *