Arestări masive la Paris în urma violenţelor izbucnite ca urmare a protestelor „vestelor galbene” de la Paris

-


La două zile după violenţele de la Paris, ca urmare a protestelor ”vestelor galbene”, 139 de suspecţi au fost trimişi în faţa justiţiei, iar în cazul altor 111 s-a prelungit arestul, a anunţat luni Parchetul din Paris, scrie AFP.

 

Începând de luni, zeci de suspecţi vor fi judecaţi la Paris în cadrul unor audieri în care ei compar imediat, numărul lor fiind dublu, pentru a face faţă unui ”aflux considerabil”, a precizat duminică Procurorul Republicii Remy Heitz, dând asigurări că Parchetul din Paris nu a avut de gestionat niciodată un număr atât de mare de persoane plasate în arest.

Numărul celor care compar imediat în faţa justiţiei ar urma să fie cunoscut ceva mai târziu, deoarece sunt deja cinci audieri – faţă de trei în mod obişnuit – ce au fost programate pentru luni după-amiază, dintre care trei sunt consacrate doar judecării acestor suspecţi.

Acuzaţii vor trebui să răspundă la capete de acuzare privind ”acte de violenţă împotriva unei persoane învestite cu autoritate publică”, ”degradarea de bunuri de utilitate publică”, ”asociere în vederea comiterii de violenţe”, sau în legătură cu permisul de port-armă, calificări pasibile cu închisoarea între trei şi şapte ani, potrivit procurorului.

Dintre cazurile de arest, 81 de proceduri vizând adulţi au fost clasate, a indicat parchetul.

Arcul de Triumf vandalizat, grilajul grădinii Tuileries smuls, vehicule incendiate, magazine jefuite. În total, 412 persoane au fost interpelate sâmbătă, indica duminică prefectul poliţiei Michel Delpuech, evocând ”violenţe de o gravitate fără precedent”.

Pompierii au intervenit la 249 de incendii vizând ”112 vehicule, 130 de piese de mobilier urban şi şase clădiri”. Forţele de ordine au fost atacate cu ciocane, bile de oţel şi şuruburi mari, a precizat Delpuech.

Investigaţiile vor continua pentru a permite identificarea unor eventuali autori ai actelor de violenţă comise la Arcul de Triumf şi ai furtului unei puşti de asalt dintr-un vehicul al forţelor de ordine.

Citeşte şi:

Cum va arăta România peste alți 100 de ani

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.