Arșinel nu știe să tacă?

- 1


Există o vorbă din popor: „capul plecat nu-i înjurat prea rău pentru rinichiul primit pe combinație”. Sau ceva de acest fel… Nu-mi aduc bine aminte.

Arșinel, celebrul actor de comedie travestită, nu se mai oprește din aprecieri la adresa medicului Lucan. Geniul rinichilor din Carpați pare din ce în ce mai afundat în povestea transplanturilor, trăgând după el politicieni, vedete și amintirea unor copii care n-au avut șansă la viață pentru că erau anonimi.

Cu toate astea, Arșinel nu se poate abține din comentarii.

Săptămâna trecută-i aprindea o lumânare la biserică și se ruga pentru salvatorul său, acum revenind cu o altă apreciere tăioasă ca un bisturiu: „Lucan va rămâne un om pe care-l voi aprecia”.

Arșinel, dacă n-ai avut niciodată un rol de diplomat, permite-mi să-ți spun cum trebuie să procedezi în astfel de situații: trebuie să-ți apreciezi eroul în liniște.

Dacă nu ai capacitatea de a înțelege că salvatorul tău a fost călău pentru alții nu-i o dramă (ba da, e, dar ai 78 de ani, nu se mai poate schimba nimic acum). Dar ai putea păstra o tăcere soră cu „respect”/„rușine”, depinde de care parte a baricadei ești.

Lucan este eroul tău. Ți-a prelungit existența cu încă o serie de reclame la Catena și ți-a oferit prilejul să mai faci câteva revelioane caterincoase și bășcălioase. Care-i prețul existenței tale? Nu cred că ți-ai pus întrebări atât de filosofice pentru că fac rău la operație.

Cu toate astea, când vezi că o țară întreagă spumegă la gândul că-s copii care n-au prins ziua de mâine pentru că n-au avut destul panaș pentru un rinichi… de ce nu taci? De ce nu-ți apreciezi salvatorul în liniște? De ce trebuie să dai cu rinichiul tău perfect funcțional peste botul altora?

Arșinel, decât să-ți vociferezi iubirea pentru mitologicul Lucan mai bine ne mai spui o glumă d-aia bună…


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 1 comment
bookmark icon

One thought on “Arșinel nu știe să tacă?

  • „Arșinel, decât să-ți vociferezi iubirea pentru mitologicul Lucan mai bine ne mai spui o glumă d-aia bună…” – și se așternu tăcere…

    0

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.