Ascundeți problemele, spoiți trofeele

-


O fetiță de 5 ani din București, care suferă de autism, a trecut prin (poate) cea mai umilitoare experiență din viața ei. În timpul unei inspecții la grădiniță a fost ascunsă într-o clasă. Să nu care cumva să facă vreo nesărată și să strice frumusețe de imagine.

Nasoala face că fetița nu este un copil agresiv, o problemă. Cel puțin din spusele mătușii. Dar asta nici nu mai contează. Putea să fie și o bombă cu ceas, strategia celor de la grădiniță e copie după metodele comuniste de a ascunde copiii cu dizabilități și alte probleme în hăuri pitite de ochii curioșilor.

Din păcate, asta e realitatea în care se scaldă țara. Balta asta plină de mormoloci care se cred lebede.

Personal, nici nu-mi vine să cred că angajata grădiniței care a venit cu o astfel de idee mai lucrează în aceea instituție. Mă așteptam s-o vedem muștruluită public la fel de pasional cum o facem cu neisprăviții care parchează pe locurile pentru persoanele cu handicap.

Cazul nu e singular. Educatoarea care a catadicsit să ascundă o fetiță pentru a nu păta imaginea grupului are confrați peste tot. Sunt românii care aruncă în fața mizeriei olimpicii, poeții nepereche, sportivii care s-au antrenat fără condiții și cine știe ce inventator.

Nu-i întâmplător faptul că România a umplut occidentul de escroci cu alba-neagra, un joc de noroc/atenție în care manipulatorul încearcă să-ți răpească privirea în timp ce ascunde premiul. Așa funcționează mai totul în România. Asta are, asta n-are, asta mică stă-n ascunzătoare.

Inspectorii, străinii, oricine, nimeni nu trebuie să vadă un copil cu autism. Nimeni nu trebuie să cunoască problemele țării, cea mai mare fiind chiar caracterul demn de ghena Grădinii Maicii Domnului.

Povestea fetiței din București nu trebuie să treacă drept o întâmplare episodică. Românii sunt bolnavi de „gura lumii” și covoarele personale au un munte de probleme ascunse sub ele.

Suntem o societate bolnavă din prea multe puncte de vedere și o întâmplare ca asta nu vine decât să confirme verdictul sumbru. Nu există tratament, nu-l mai căutați.

Citește și: 

Revoltător. Copil cu autism, ascuns de educatoare în timpul unei inspecții

Vești bune pentru părinți și copii. De la 1 martie cresc alocațiile

Lajos Kristof, fondatorul primei școli de mentorat din România: „La șapte ani, copilul intră în școală și învață ura, competiția și înfrângerea” INTERVIU

O cunoscută învățătoare despre adevăratele probleme din Educație: „Ducem lipsă de profesorii care să-i formeze pe dascălii de azi”. INTERVIU


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.