ASF a amendat NN Pensii cu 750.000 lei

-


Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei.

Aceasta este cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private, a declarat, joi, vicepresedintele ASF responsabil de sectorul pensiilor private, Ion Giurescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„În urma comunicatelor transmise de NN pe data de 11.04 către participanții la acest fond, am hotărât de ieri să avem o audiere a Consiliului de Administrație a Fondului NN de pensii private format din trei persoane: Marius Daniel Popescu, Raluca Ioana Țintoiu, Mădălina Ecaterina Duncan. Fac precizarea că dna Raluca Ioana Țintoiu este și directorul general al societății NN Pensii. Din cei trei s-au prezentat doi, unul fiind în concendiu, respectiv Marius Daniel Popescu.

În urma audierilor, concluziile au fost următoare: având în vedere circumstanțele create de natură să conducă la afectarea încrederii participanților în sistemul de pensii privat din România, Consiliul ASF a decis sancționarea NN Pensii cu o amendă contravețională în valoare de 1% din valoarea capitalului social, respectiv cu suma de 750.000 de lei”, a declarat Ion Giurescu, vicepreședintele ASF.

De asemenea, acesta a precizat că a fost decisă sancționarea cu retragerea autorizației directorului general, Raluca Țintoiu, precum și cu o amendă contravențională de 100 de mii de lei.

Cu privire la o posibilă contestare a amenzii de către NN Pensii, reprezentantul ASF a precizat că, până în prezent, instituția nu a pierdut niciun proces.

Citește și:

Tradiții în Joia Mare. De ce se vopsesc ouăle în această zi

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *