În așteptarea unei demisii de bun simț…

-


UPDATE: Departe gândul demisiei de Carmen Dan: „Guvernul este unul politic, iar miniștrii sunt nominalizați în forurile partidului”.

Într-o țară cu lideri responsabili, ministrul de Interne, Carmen Dan, ar fi trebuit să-și dea demisia încă de luni dimineață, când s-a aflat că pedofilul este polițist. Ar fi un fost un gest moral. Nu doar că nu a făcut-o, dar a ieșit public foarte târziu, ținând cont de gravitatea cazului, și s-a făcut de râs: i-a cerut demisia șefului Serviciului Omoruri, Radu Gavriș, unul dintre cei mai buni polițiști pe care îi are MAI, a mințit cu privire la numirea lui Cătălin Ioniță în fruntea poliției Române etc. etc.

 

Într-o țară care se dorește civilizată, un ministru ar fi trebuit să-și dea demisia în secunda următoare după ce premierul i-a transmis, la TV, că este un mincinos.

„Nu mai am ce să lucrez cu un asemenea ministru de Interne care mă minte în halul acesta. Domnia sa s-a exprimat că începând de luni e dispusă să-şi dea demisia. Eu i-am spus că, în momentul ăsta, eu cred că i-o accept, dacă şi-o dă”, a declarat premierul, miercuri seară, la Antena3.

Joi dimineață, când toată lumea aștepta gestul de bun simț al ministrului acoperit de rușine, Carmen Dan și-a văzut liniștită de agenda sa. A venit la Parchet pentru a fi audiată cu privire la acel microfon descoperit la sfârșitul lunii noiembrie în locuința sa de serviciu.

Mai puteți citi și: EVZ: Legătura dintre microfonul din casa lui Carmen Dan și demiterea șefului Poliției Române

Cum era firesc, jurnaliștii au întrebat-o cum comentează declarațiile premierului. ”Am răspuns întrebărilor procurorilor. Am clarificat aspectele care trebuiau clarificate. În ceea ce privește declarațiile primului ministru voi da lămuriri cât de curând”, a spus Carmen Dan.

Deci, curând, însă când va fi acel curând numai Carmen Dan știe. Și Liviu Dragnea, cu care s-a întâlnit aseară, după ședința de Guvern. Ce mai clocește doamna ministru, de una singură, pentru că Liviu Dragnea e plecat în turneu de vânat baroni care să-l susțină în confruntarea cu Mihai Tudose, la CEx-ul de la Iași, nu ar fi prea greu de anticipat.

Cazul pedofilului, care ani de zile a stat aciuat tocmai în rândurile polițiștilor, a scos la iveală disfuncționalități foarte grave în modul de funcționare al Poliției Române.

Acest caz ar fi trebuit să fie un wake up call pentru ca autoritățile să înceapă o reformă. Dacă nu acum, atunci când?

Însă lupta pentru putere din PSD strică tot. ”Eu cred că domnia sa, dacă va fi lăsată, îşi va da demisia”, a spus Mihai Tudose. Întrebarea firească:  O va lăsa Dragnea să-și dea demisia și astfel să scape din mână un minister atât de important? Jurnalistul Dan Tapalagă a explicat foarte bine aici cum se desfășoară lupta pentru putere din PSD.

Nu vă mai lăsați doamnă folosită într-un asemenea hal de acești politicieni bolnavi de putere. Mi-e greu să cred că nu aveți și dumneavoastră un dram de demnitate. Știți cum veți rămâne în mentalul colectiv? Ministrul în al cărui mandat un pedofil s-a plimbat în voie în haine de polițist. Nu mai este nevoie din partea dumneavoastră decât de-o demisie.

Mai putei citi și:

Războiul rece dintre Dragnea și Tudose a tulburat apele din PSD. Cum l-a pus Bădălău la punct pe un coleg


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.