Atac cu armă albă la Bruxelles

-


Un atac cu armă albă a avut loc marţi dimineaţă în faţa comisariatului central din Bruxelles, au anunţat autorităţile belgiene. Agresorul a fost neutralizat, iar un poliţist rănit a fost spitalizat, în ceea ce pare a fi un atac islamist.

Serviciile antiteroriste belgiene încercau să stabilească în această dimineaţă dacă individul care a atacat doi poliţişti, în jurul orei locale 05:30, în faţa comisariatului din strada Marché-au-Charbon (Bruxelles), este cunoscut ca un tip radicalizat, informează Agerpres.

Ministrul justiţiei, Koen Geens, a declarat la Radio 1 că verificarea bazelor de date gestionate de Oficiul pentru Analiza Ameninţării (OCAM) nu a produs niciun rezultat.

Atacul este tratat drept un posibil act terorist din cauza ţintei agresorului. Unii martori susţin că l-au auzit pe individul înarmat cu un cuţit strigând ‘Allah akbar’ atunci când s-a aruncat asupra a doi agenţi de poliţie în faţa comisariatului central de poliţie. Unul dintre cei doi ofiţeri a fost uşor rănit la gât.

Colegul său a deschis focul asupra atacatorului, nimerindu-l în zona pieptului. Atât poliţistul rănit, cât şi agresorul, a căror viaţă nu este în pericol, au fost spitalizaţi.

Suspectul ar fi cunoscut serviciilor de poliţie pentru implicarea sa în cazuri de trafic de arme, conform Le Soir.be.

Citește și: Cine sunt noii miniștri ai lui Dragnea. Marius Budăi va prelua ministerul Muncii cu o diplomă în public speaking


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.