Ce simptome prezintă infecţia cu bacteria E.coli

-


Medicii încă nu ştiu sigur ce bacterie a băgat în spital zeci de copii în stare foarte gravă. Până acum, 12 copii au fost diagnosticaţi cu E coli, iar această bacterie a fost identificată şi la copilul de aproape un an care a murit. Specialiştii spun că vârstnicii şi copiii sub 2 ani sunt mai susceptibili de a dezvolta infecţii severe cu E. coli.

Simptomele infecţiei cu E. Coli apar de obicei la două-cinci zile după expunere şi durează aproximativ opt zile, fără să ducă la alte complicaţii. Însă copiii sub doi ani sunt cei mai susceptibili să dezvolte infecţii severe asociate cu diaree hemoragică şi cu febră mare, ce uneori pot fi fatale. La circa două săptămâni de la apariţia diareei, pe fondul unui sistem imunitar slăbit sau insuficient dezvoltat, pot apărea probleme hematologice grave sau afectarea renală.

Potrivit medicilor, E.coli este o bacterie ce face parte din flora normală a intestinului. Se cunosc mai multe serotipuri, dar numai unele dintre acestea au caractere de patogenitate (factori de virulenţă), producând îmbolnăviri cum ar fi boli diareice, infecţii urinare, infecţii respiratorii (pneumonie), septicemie sau meningită.

Există situaţii când o persoană este infectată cu bacteria E. coli, dar nu prezintă simptome şi astfel o poate transmite fără să fie conştientă de acest lucru. Aşadar, sursa de infecţie cu E. coli o reprezintă omul (bolnav sau purtător sănătos), dar şi animalele, mai ales bovinele. În plus, mamele purtătoare de E. coli patogen pot infecta sugarii în primele zile de viaţă. Transmiterea se face prin atingerea mâinilor sau a obiectelor contaminate.

Citeşte şi: INFECŢIA CU E. COLI FACE RAVAGII PRINTRE COPII. Cum o prevenim

ALERTĂ MEDICALĂ ÎN ARGEȘ: Toţi copiii sub 2 ani trebuie duşi la medic


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon