Atenţie la zborurile operate de British Airways! Piloţii companiei intră în grevă de la miezul nopţii

-


Piloţii companiei British Airways vor iniţia o grevă de două zile la miezul nopţii, nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă, scrie BBC.

Astfel, pasagerii au fost sfătuiţi să nu meargă la aeroporturi, iar British Airways susţine că majoritatea călătorilor au apelat la soluţii alternative. Deşi sindicatul piloţilor s-a arătat deschis la negocieri, marea majoritate a zborurilor BA care decolează din Marea Britanie luni şi marţi au fost anulate.

De asemenea, va vor fi afectate şi zborurile înainte şi după grevă. În cel mai recent anunţ, oficialii companiei aeriene britanice au spus: „rămânem pregătiţi şi dispuşi să revenim la discuţiile cu sindicatul piloţilor”.

În schimb, sindicatul a indicat că „piloţii BA ar putea renunţa la grevă dacă compania aeriană acceptă să negocieze o nouă propunere”, deşi grevele sunt o „ultimă soluţie”, născută din „frustrarea enormă” generată de managementul companiei aeriene.

Piloţii au respins anterior o creştere a salariilor în valoare de 11,5% pe parcursul a trei ani, propusă de compania aeriană în iulie.

Sidicatul piloţilor spune că membrii săi au avut creşteri mai mici ale salariilor şi au făcut sacrificii în ultimii ani. Piloţii insistă că acum, când performanţele financiare ale BA s-au îmbunătăţit, iar compania mamă IAG raportează o creştere a profiturilor de 9% anul trecut, ar trebui să beneficieze de creşterea semnificativă a salariilor.

British Airways spune că piloţii săi primesc deja salarii „la nivel mondial”. Compania aeriană consideră că oferta de salarii este „corectă şi generoasă” şi că, dacă este suficient de bună pentru însoţitorii de zbor, pentru personalul de la sol şi pentru ingineri – ale căror sindicate, Unite şi GMB, au acceptat – ar trebui să fie suficient de bună pentru piloţi şi ei.

Compania aeriană britanică mai spune că, după creşterea salariilor cu 11,5%, după trei ani unii piloţi ar putea lua acasă mai mult de 200.000 de lire sterline pe an.

 

Citeşte şi:

VIDEO. Sistemul mobil anti-rachetă american THAAD, retras de la Deveselu

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.