Ați garantat creditul pentru o altă persoană cu imobilul și a început executarea silită?

-


De multe ori garantarile s-au făcut pentru un coleg de serviciu sau rudă fie apropiată, fie îndepărtată care ulterior nu a mai plătit creditul.

Ce poate face un garant ipotecar în situația această sau chiar și un codebitor?

Dacă ați garantat creditul altcuiva și acum sunteți executat silit aflați că aveți posibilitatea să deschideți o acțiune de regres împotriva celui ce v-a lăsat dator vândut la banca.

Poate codebitorul să își recupreze banii plătiți către banca sau ifn sau recuperatorul de creanțe, de la debitorul principal din contract?

Sigur, fiindcă prin plata făcută către creditorul debitorului principal din contract, acesta din urmă, adică garantul sau codebitorul, capătă calitatea de nou creditor al debitorului principal.

De asemenea, multe dintre împrumuturi au fost făcute cu codebitori sau garanți ipotecări din familie sau poate și cu persoane mai îndepărtate iar aceștia au “dispărut” cu credit cu tot, lăsându-vă să plătiți acele datorii.

Pe recuperatorii de creanțe, pe bănci sau pe ifn-uri, nu le interesează de unde iau banii, fapt pentru care fie vând imobilele aduse garanție fie execută silit pe salariu, pe conturile bancare sau bunurile mobile pe codebitorii din contract.

Soluția de mai jos a fost dată cu privire la faptul că reclamantului executat silit, după ce i s-a vândut casă pe care o adusese garanție pentru un contract de credit făcut de către șeful acesteia de la locul de muncă, l-a chemat pe acesta din urmă în judecată în cadrul acțiunii în regres, solicitându-i de fapt contravaloarea imobilului vândut de către banca și cu care această garantase. Detalii aici


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.