ATP pregăteşte noi protocoale anti-COVID 19, după infectările de la turneul Adria Tour

-


Circuitul ATP va continua să „planifice” şi să „ajusteze” protocoalele sale legate de pandemia de coronavirus, în vederea reluării sezonului în tenisul profesionist masculin, prevăzută pentru data de 14 august, potrivit El Mundo Deportivo, scrie Agerpres.

ATP a precizat luni că tenismenii Grigor Dimitrov, Borna Coric şi Victor Troicki au anunţat că au fost testaţi pozitiv la Covid-19 în urma participării la meciurile demonstrative organizate de liderul clasamentului mondial sârbul Novak Djokovic, la Belgrad şi Zadar (Croaţia), în cadrul turneului Adria Tour.

Astfel, oficialii circuitului masculin mondial au arătat că vor „continua să îndemne la respectarea strictă a recomandărilor privind distanţarea socială, precum şi a celor de sănătate şi siguranţă, pentru combaterea răspândirii virusului”.

Evenimente demonstrative de tenis au fost organizate în diferite părţi ale lumii, în special în Europa, în timp ce turneele ATP şi WTA au fost suspendate în martie, din cauza pandemiei.

Novak Djokovic a devenit ţinta criticilor după cazurile pozitive de la Adria Tour, competiţie care s-a derulat fără respectarea măsurilor de distanţare socială. În schimb, autorităţile din Zadar au precizat că, din cele 82 de teste efectuate luni, după turneul derulat în weekend, a fost descoperit un singur caz pozitiv, un copil în vârstă de cinci ani, infectat se pare de un membru al familiei care a asistat la meciurile de tenis.

Citeşte şi:

Simona îşi pregăteşte revenirea în circuit. „Ar fi frumos să o avem pe tablou”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.