Avertisment de la Ministrul Agriculturii: două pericole la granița României

-


Avertisment de la Ministrul Agriculturii: Achim Irimescu a declarat că România se confruntă în prezent cu două amenințări foarte grave în ceea ce privește posibilitatea pătrunderii din țările vecine a unor maladii la porcine, din Ucraina și Ungaria, și maladii bovine din Bulgaria. Aceste boli ar putea produce o adevărată catastrofă economică în țara noastră, conform România Liberă.

„La nord, în Ucraina, avem pesta porcină africană prezentă și în alte state membre în care a fost această pestă s-au înregistrat daune de sute de milioane de euro, deci ar fi o catastrofă economică pătrunderea acestei maladii în România și, respectiv, în Ungaria. La sud avem dermatoza nodulară bovină, care, discutam cu doamna ministru din Bulgaria, în urma vaccinului se pare că a fost stabilizată, dar trebuie să ne asigurăm că nu pătrunde și în cele două state, în România și Ungaria”, a precizat Achim Irimescu, prezent sâmbătă, la Pericei, pentru o întâlnire cu omologul său maghiar, Fazekas Sandor.

Ministru Agriculturii a adăugat că a discutat cu Fazekas Sandor despre o colaborare mai intensă pe partea serviciilor veterinare: „Am stabilit cu domnul ministru Fazekas ca să avem o colaborare mai intensă, mai ales pe partea serviciilor veterinare, pentru că uitați, avem două amenințări foarte grave”, a subliniat sursa citată.

Citește și:

Guvernul Cioloș, dat în judecată de un fost șef ANAF. Motivul e surprinzător

Modificări de ultimă oră pentru toți șoferii

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.