Avertismentul lui Raeţchi cu privire la „politicile pur stângiste ale PSD”

16 iulie 2017 - 14:02 -


Deputatul PNL Ovidiu Raețchi susține că politicile „pur stângiste” ale guvernării PSD vor încetini motoarele economiei și duc înapoi țara la o guvernare „de tip Văcăroiu”.

„Guvernarea PSD nu a produs nimic pentru acele elemente care asigură dezvoltarea unei țări. Nu avem investiții în infrastructură. Nu vedem nimic consistent în materie de autostrăzi. Toate proiectele majore sunt amânate în așteptarea unui fantomatic fond de dezvoltare”, afirmă Ovidiu Raețchi, duminică, într-un comunicat.

El apreciază, totodată, că investițiile în modernizarea Armatei, care implicau și renașterea industriei locale, „au fost bifate doar teoretic, dar nu devin realitate”.

„În schimb, datoria externă a României a crescut cu 1,88 miliarde euro în primele cinci luni, un nou nivel maxim din decembrie 2014, deficitul de cont curent este cu 15% mai mare raportat la aceeași perioadă din 2016, investițiile statului sunt cele mai mici din ultimii zece ani (au scăzut cu 54% comparativ cu anul trecut), iar companiile străine și-au redus investițiile directe în România cu 13%”, mai afirmă Raețchi.

Parlamentarul liberal acuză și faptul că „în orașele care au fost conduse de PSD banii merg spre ajutoare sociale și stadioane inutile”, în timp ce „orașele din vestul țării, care au fost conduse de primari de dreapta (Timișoara, Sibiu, Arad, Oradea, Alba Iulia, Brașov) și-au schimbat fața, au cunoscut un proces major de modernizare”.

În opinia sa, cazul Bucureștiului este „dramatic”.

„Nu s-a făcut nimic pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic. Nici măcar la nivel legislativ nu există această dorință. Câteva sute de clădiri se pot prăbuși în București la un cutremur puternic. Gabriela Firea nu a reușit, în mai bine de un an, să ofere nimic concret în materie de străzi, de pasaje, metrou, transport, benzi unice. Nimic, măcar o realizare pentru dezvoltarea orașului și a infrastructurii sale. În schimb, utilizează bugetul pentru festivaluri, concerte și nenumărate forme de ajutor bănesc direct (…) Politicile pur stângiste vor încetini motoarele economiei și ne duc înapoi la o guvernare de tip Văcăroiu”, a adăugat Raețchi.

Citeşte şi: Delirul lui Erdogan la un an de la puciul eşuat


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *