Avertismentul unui eurodeputat pentru guvernanți

-


Europarlamentarul german Manfred Weber, lider al grupului PPE, a declarat în plenul PE că schimbările din justiţie afectează nu doar candidatura României la spaţiul Schengen, ci şi pe ale Bulgariei şi Croaţiei, solicitând autorităţilor de la Bucureşti „să înceteze să pună în pericol lupta împotriva corupţiei”.

 

„Vreau să subliniez că spaţiul Schengen aduce mai multă, nu mai puţină securitate. De aceea cerem Consiliului să facă paşii următori pentru a include Bulgaria şi Croaţia în Schengen. Au aşteptat mult timp şi este timpul să acţionăm. Şi mai vreau să cer Guvernului României să înceteze să pună în pericol lupta împotriva corupţiei, pentru că această situaţie afectează procesul luării de decizii în cazul Bulgariei şi Croaţiei”, a declarat Manfred Weber, potrivit Digi24. El este unul dintre cei susţinuţi de cancelarul german Angela Merkel pentru a prelua funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Manfred a mai spus că „toate cele trei ţări trebuie să aibă şansa de a se alătura spaţiului Schengen imediat”.

În martie anul trecut, Weber s-a aflat la Bucureşti, inclusv pentru a discuta pe tema protestelor de stradă de la acel moment din România.

„Este un semnal extrem de puternic pe care societatea civilă l-a dat faţă de lupta anticorupţie, faţă de ideea unui stat normal şi a domniei legii. Asta este ceea ce eu vreau să înţeleg şi să ascult societatea civilă şi partidele noastre partenere. Cred că treaba făcută în ultimele săptămâni de Klaus Iohannis ca preşedinte a fost foarte bună, de a ţine naţiunea unită. (…) Strada şi societatea civilă au câştigat, e un lucru bun”, declara Manfred Weber.

Citește și:

Cum ar putea beneficia de pensie militară foștii militari angajaţi pe bază de contract


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.