Avertismentul unui investitor cu experienţă: Ce se întâmplă cu bursele?

-


Indiferent că Wall Street-ul este sau nu pregătit, un cunoscut manager de fond, Larry Glazer, care administrează active în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari, avertizează investitorii că o schimbare majoră se apropie pe piața bursieră.

Acesta a atras atenția și asupra creşterii recente a preţului petrolului care începe să îşi facă simţită prezenţa în economie şi care va crea presiuni inflaționiste. Astfel, datele statistice date publicităţii recent sugerează şi faptul că prețurile gazului natural sunt, de asemenea, în creștere, fapt care va afecta şi consumatorii persoane fizice.

„Aceste scumpiri vor începe să afecteze consumatorii chiar în momentul în care începe sezonul concediilor de vară”, a adăugat el.

Ţinând cont de acest scenariu, Larry Glazer îi sfătuiește pe investitori să acorde o atenție sporită la o serie de active, precum cele din tehnologie.

„Este vorba despre reechilibrarea portofoliilor de investiţii, în condiţiile în care ne aflăm într-o nouă paradigmă”, a spus el, susținând că investiţiile ar trebuie să aibă „o abordare” diferită față de cea din anii trecuţi.

În plus, acesta mai spune că investiţiile în domeniile energiei, financiar şi, în special, cele care nu sunt influenţate de inflaţie vor fi „câştigătoare” în perioada care urmează.

Managerul de fond mai spune că acestea sunt adevăruri incomode, însă este nevoie ca investitorii să înţeleagă că începe o nouă perioadă care va fi complet diferită de ceea ce s-a întâmplat în trecut.

Conform lui, creşterea preţurilor are o legătură directă cu salariile mai mari şi cu o rată a somajului aflată la un nivel extrem de scăzut.

„Presiunile inflaţioniste vor începe să se simtă şi mai mult în următoarele luni”, a precizat investitorul american.

Citește și: 

Patru lucruri pe care trebuie să le știi despre regulamentul privind protecția datelor – GDPR

Cât de vulnerabile sunt e-mail-urile la atacurile hackerilor? Avertismentul unor cercetători din Germania şi Belgia

Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: Renunţaţi la grăsimile trans!

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.