UPDATE. Noi detalii despre avionul prăbușit lângă Nehoiu. Victimele sunt doi oameni de afaceri

-


UPDATE 20.50: Avionul de mici dimensiuni a decolat de la Ghimbav.  Primarul din Râşnov, Liviu Butnariu, a declarat pentru Mediafax că din informaţiile pe care le-a auzit victimele accidentului ar fi doi oameni de afaceri, unul dintre ei din Râşnov.

Reprezentanţii Aerodromului din Ghimbav, judeţul Braşov, au confirmat că avionul de mici dimensiuni a decolat de la Ghimbav, precizând însă că avionul era privat, fără nicio legătură cu instituţia.  Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

UPDATE 17.59: Sorin Stoicescu, specialist în aviație, a declarat că nu este primul accident care a avut loc cu acest avion.

„De data asta ce s-a întâmplat e neplăcut, dar același avion a căzut pe data de 8 august 2016 la Topoloveni, județul Argeș. Eu am în față raportul Comisiei de investigație care a investigat acest accident de aviație. Data trecută au scăpat cu viață și se întâmplă că acum n-au scăpat. Data trecută au făcut o aterizare forțată. Data trecută, accidentul a constat în faptul că au rămas fără combustibil și în 10 minute de la semnal, motorul a avut câteva simptome de oprire, pilotul a căutat un teren de aterizare și a aterizat forțat în locul care i s-a părut lui cel mai adecvat. Apare un zbor particular al unui operator privat. E proprietate privată, deci nu aparține unei companii sau instituții de stat. E înregistrat la Autoritatea Aeronautică și e un avion neomologat în România”, a declarat Sorin Stoicescu, la postul Antena 3.

UPDATE 16.35: Salvatorii au găsit două persoane decedate în avionul de mici dimensiuni prăbuşit lângă Nehoiu. Cauza principală ar putea fi vremea nefavorabilă, susţin surse din cadrul Prefecturii Buzău, pentru Digi 24.

 

Autorităţile din Buzău sunt în alertă după ce un localnic din Nehoiu a sunat la 112 şi a anunţat că într-o zonă greu accesibilă a găsit bucăţi dintr-un avion ce pare a fi de mici dimensiuni.

Potrivit reprezentanţilor ISU Buzău, un localnic din Nehoiu a sunat, în jurul orei 15.30, la 112 şi a anunţat că a văzut o aripă dintr-un avion ce pare de mici dimensiuni. Descoperirea a fost făcută într-o zonă greu accesibilă.

„A zis că a văzut o aripă, aşa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbuşire. Forţele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoaşterii şi pentru intervenţie în cazul în care este nevoie”, potrivit ISU Buzău.

Ştire în curs de actualizare.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.