UPDATE. Ciolacu, despre posibila candidatură a lui Bădălău la Congres: ”Vom vedea”

-


UPDATE 20.30: Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seara, la finalul ședinței CEx, că Niculae Bădălău nu va mai face parte din conducerea interimară a formațiunii, iar în mandatul său nimeni nu va fi exclus din partid. Congresul PSD se va organiza pe 29 februarie.

Am discutat ieșirea nefericită, gravă a lui Niculae Bădălău. S-a și votat sancțiune: nu mai face parte din conducerea interimară. Cât timp voi fi eu președinte interimar nu va fi nimeni exclus din partid. Vor fi suspendări. Până cel târziu 29 februarie nimeni nu va fi exclus din partid. Intenționez să aduc oamenii care au fost excluși pe nedrept din partid. Marian Neacșu a fost exclus, Sorin Grindeanu a fost exclus, Adrian Țuțuianu”, a subliniat Marcel Ciolacu.

UPDATE 18.00. Senatorul PSD, Niculae Bădălău a fost exclus din conducerea interimară a PSD şi nici nu mai conduce filiala din Giurgiu. Atribuţiile îi vor fi preluate de finul său de la CJ Giurgiu, Mina Marian.

Situaţia senatorului Niculae Bădălău în cadrul PSD va fi tranşată în şedinţa CEx care se desfăşoară sub conducerea tandemului Marcel Ciolacu-Paul Stănescu, după declaraţiile jignitoare adresate de acesta diasporei. Pentru a-şi uşura situaţia din partid, liderul social-democraţilor giurgiuveni a spus că va respecta decizia colegilor săi dacă va fi sancţionat în această seară şi s-a mai scuzat încă odată în faţa românilor care muncesc peste hotare.

„Aş începe, din nou, să-mi cer scuze tuturor românilor plecaţi în străinătate la muncă, să-mi cer scuze familiilor lor. Regret contextul şi formularea total nefericite, e clar că eu nu gândesc aşa şi foarte mulţi oameni ştiu asta. Eu îi preţuiesc şi îi respect pe absolut toţi românii, indiferent unde sunt”, a declarat Niculae Bădălău, miercuri, înainte de şedinţa CExN al PSD.

Întrebat dacă ar trebui să facă un pas în spate din conducerea partidului, Bădălău a spus: „Respect decizia colegilor din CExN, accept decizia colegilor din CExN”.

Pe de altă parte, europarlamentarul PSD Dragoș Benea a declarat, că este necesară sancționarea lui Niculae Bădălău pentru afirmațiile pe care le-a făcut despre românii din Diaspora. Acesta a adăugat că există multe argumente pentru o sancțiune.

„Sigur sigur. Argumentele sunt foarte multe”, a declarat Dragoș Benea, întrebat dacă își menține opinia că Niculae Bădălău trebuie sancționat.

Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în diaspora ar fi „700.000 de oameni care au paşapoartele cu domiciliu”, restul fiind „fetele alea de le duc ăştia”.

 

Citește și:

Cum arată un test PISA care „i-a încurcat” pe elevii români. Expert educaţional: „Şcoala românească preuniversitară, paralelă cu lumea de astăzi”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.