Badea a pus tunurile pe Guran

5 martie 2017 - 16:02 - 1


Mircea Badea i-a făcut plângere penală lui Moise Guran, după ce, în urmă cu două zile, aplicația gestionată de acesta, Biziday, a trimis eronat abonaților o alertă de cutremur de 10 grade pe scara Richter. Moise Guran susține că mesajul nu a fost trimis de către jurnaliștii aplicației. Masajul a fost trimis cu o zi înainte de la împlinirea a 40 de ani de la marele cutremur din 4 martie 1977.

Aplicația lui Moise Guran a emis o alertă falsă de cutremur, fapt ce a indus panică la foarte mulți cetățeni care au primit informația.

Subsemnatul Badea Mircea Radu, proprietar al blogului www.mircea-badea.ro si realizator de emisiuni la Antena3, doresc să sesizez Ministerul Public cu privire la următoare situație.

La data de 3.03.2017 abonații aplicației Biziday au primit o alertă de cutremur de 10 grade pe scara Richter. A apărut astfel un sentiment de panică teribilă la foarte multi cetățeni care au primit această informație falsă. Prin intensitatea sentimentului de panică și prin dimensiunea răspândirii acestuia consider că ne aflam în prezența unui pericol pentru ordinea publică.

Situația a devenit subiect de știri și dezbatere pe toate site-urile și televiziunile de știri și pe rețelele de socializare.

Domnul Moise Guran, persoană cunoscută în spaţiul public, este cel care girează activitatea şi funcţionarea acestei aplicaţii şi îşi asumă asta, cu subiect şi predicat: http://www.ziare.com/ştiri/cutremur/nu-a-fost-cutremur-de-10-grade-în-românia-moise-guran-aplicaţia-biziday-a-luat-o-razna-1456099

Ataşez câteva reacţii ale abonaţilor aplicaţiei care au trăit momente de groază şi care au acţionat sub imperiul acestei stări.
Menţionez că aceştia sunt oameni obişnuiţi să #reziste şi nu se sperie uşor. Dar când e vorba despre o situaţie de viaţă şi de moarte despre care sunt avertizaţi de o aplicaţie asumată de un cetăţean în care au încredere, s-au lăsat cuprinşi de sentimentul de panică şi au reacţionat ca atare.

Faţă de cele prezentate, chestiuni care consider că întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni prevăzute de lege, vă rog să luaţi măsurile legale care se impun.

Această este declaraţia pe care o susţin şi o semnez pe propria răspundere!

Vă mulţumesc, Mircea Badea!”

Cum se apără Guran

O alarmă falsă de cutremur de magnitudine 10 pe scara Richter a alertat abonaţii aplicaţiei Biziday a jurnalistului Moise Guran.

„Ceea ce aţi primit nu este o Alertă de Cutremur ci o Alerta Rosie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Ne cerem scuze şi vă ţin la curent cu tot ceea ce aflăm, pe parcurs! Până acum ştim aşa: Alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday. De altfel ea nici nu a plecat din interfaţa noastră de operare. În loguri NU EXISTĂ! Asta pentru că nici de pe serverul nostru nu a plecat. Aparent serverul pe care noi îl folosim NU a fost spart. Asta ne comunică în acest moment firma de la care închiriem serverul. Ca să ajungă în telefoanele dumneavoastră o Notificare sau o Alertă trece prin Google Cloud. Altfel spus, de pe serverul nostru, instrucţiunea pleacă pe un server al Google şi de acolo la dumneavoastră. Cum de la noi nu a plecat nicio alertă, acum investigăm să vedem de unde a plecat şi, mai ales, cum a intrat în Aplicaţia Biziday. Revin de îndată ce aflu noi amănunte. Îmi cer scuze încă o dată!“, a fost msajul lui Moise Guran.

Iniţial, Moise Guran a anunţat că „Aplicaţia Biziday a luat-o razna. Investigam ce se întâmplă. E posibilă o eroare, dar nu exclud şi alte posibilităţi”. Prima alertă a fost emisă în jurul orei 19:30, după care alerta a mai fost trimisă de câteva ori, către abonaţii aplicaţiei.
Problema aplicaţiei Biziday a survenit cu o zi înainte de împlinirea a 40 de ani de la cutremurul de magnitudine 7,2 produs pe 4 martie 1977. Atunci au murit 1.500 de oameni.

Citește și:

Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 1 comment
bookmark icon

One thought on “Badea a pus tunurile pe Guran

 • Buna ziua

  Dl. Mircea Badea este o persoana care doreste sa iasa in evidenta cu orice ocazie .
  Din punctul meu de vedere ar trebui ca in locul emisiunilor domniei sale sa vad emisiunea ” Biziday” .
  Sunt convins ca ratingul acestei emisiuni ar fi cu mult peste cel al emisiunii dlui Badea.
  Dar cel mai important : nu cred ca exista o emisiune mai buna , care sa incerce sa educe aceasta natie .
  Toata stima pt. colectivul acestei emisiuni.

  1

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *