Barna susține soluția alegerilor anticipate ca antidot la PSD

-


Candidatul Alianţei USR PLUS la funcţia de preşedinte al României, Dan Barna susține că social-democraţii ar putea reveni peste un an la guvernare, după „un an de zile cu guvernarea PNL, care va fi ciuca bătăii dinspre PSD”, fără a avea loc alegeri parlamentare anticipate.

„Alegerile anticipate sunt soluţia morală şi corectă pentru România. Bineînţeles că le susţinem, pentru că am pus asta şi în acordul cu premierul Orban, ca parte a înţelegerii pentru susţinerea cabinetului său. Ele sunt necesare. Sunt complicat de făcut, sunt greu de făcut. Alegerile anticipate sunt necesare pentru că, dacă stăm un an de zile cu guvernarea PNL care va fi ciuca bătăii dinspre PSD, legitim va spune PSD, pentru că sunt în opoziţie, ne vom trezi la finalul anului viitor din nou cu PSD jucător relevant în calculul pentru formarea noului guvern şi toată revolta cetăţenilor, toţi oamenii din stradă care au stat trei ani şi jumătate, tot acest efort al societăţii să scăpăm de PSD va fi aruncat la gunoi. De aceea sunt atât de importante aceste alegeri prezidenţiale de duminică şi de peste două săptămâni. Am scos-o pe Viorica Dăncilă din Palatul Victoria, am scos guvernul PSD. Excelent! Românii voiau asta, dar dacă o trimitem în turul doi îi validăm din nou şi lucrul ăsta nu trebuie să se întâmple”, a declarat Dan Barna, la dezbaterea electorală organizată de Europa fm.

În opinia sa, varianta alegerilor anticipate trebuie luată în serios după prezidențiale astfel încât PSD să nu mai poată reveni din nou la putere.

”De aceea este important ca oamenii să iasă să voteze, de aceea este important să avem un tur doi fără PSD, de aceea este important ca după buget şi după prezidenţiale să discutăm cu toată seriozitatea, şi preşedintele Iohannis, şi premierul Orban în discuţiile pe care le-am avut cu dânşii, au confirmat această abordare, să încercăm şi sper eu să reuşim să realizăm alegeri anticipate. Dacă nu facem anticipate, reintrăm în coşmarul în care PSD se dă un pic deoparte, după care se întoarce din nou la guvernarea României, or, asta ar fi o ratare uriaşă a generaţiei noastre”, a adăugat prezidențiabilul USR PLUS.

De asemenea, acesta a mai spus că PSD este un partid care se agaţă de trecut.

„Avem, pe de o parte, un partid care se agaţă cu disperare de trecut şi încearcă să îi sperie încă o dată pe români cu teama străinilor, cu teama numelor care nu ar suna româneşte, cu ameninţarea că dacă vorbeşti o limbă străină vei fi luat la ochi că nu îţi aperi ţara, cu toate aceste elemente care ne fac să râdem amar în cel mai bun caz. Şi în partea astălaltă suntem noi, cei care luptăm ca să construim un viitor. Aceasta este miza acestor alegeri. Nu e vorba doar despre un tur doi fără PSD, este vorba despre un tur doi prin care vom ajunge să dăm o speranţă şi să dăm încredere României”, a subliniat Dan Barna.

În acest context, el a mai susţinut că românii nu îşi doresc o altă ţară, ci un stat care să le dea încredere şi viziune.

„Ce viziune poate să mai dea astăzi doamna Dăncilă României? Ce viziune poate să mai dea astăzi PSD acestei ţări? Este momentul ca Alianţa USR PLUS să conteze în viitorul acestei ţări şi de aceea duminică mergem cu toţii la vot, pentru că am votat moţiunea de cenzură şi am scăpat de Guvernul Dăncilă, era un lucru fundamental necesar pentru România, dar în egală măsură să nu uităm spiritul PSD, spiritul Liviu Dragnea este în continuare pe buletinul de vot şi se numeşte Viorica Dăncilă. Nu am alungat-o din Palatul Victoria ca să o trimitem în turul doi. De aceea, toată lumea votează, toată lumea iese la vot şi ne facem bine ca ţară. Eu sunt aici în faţa dumneavoastră pentru că m-am săturat să aud în stradă de la cetăţeni acel mesaj: nu avem ce să facem, aşa e România, în alte ţări se poate, la noi nu ai ce să faci. Eu cred – şi Alianţa USR PLUS a dovedit lucrul acesta – că avem ce să facem. Am dovedit că un partid creat din oameni ieşiţi din societate, din oameni care nu am făcut niciodată politică poate să intre în Parlament”, a conchis Dan Barna.

Citește și:

Orban a spus în ce condiţii va creşte salariul minim pe economie


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.