Barna și Cioloș și-au dat mâna pentru a o forța pe Dăncilă să plece acasă

-


USR și Mișcarea România Împreună au transmis miercuri un apel comun pentru demiterea Guvernului Dăncilă și declanșarea de alegeri anticipate. Liderii celor două partide argumentează că este singura formă democratică prin care se redă cetățenilor posibilitatea să-și aleagă singuri viitorul țării: ”gașca infracțională Dragnea sau România europeană!”.

Uniunea Salvați România și Mișcarea România Împreună (RO+) fac un apel către politicienii responsabili să înțeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles și să acționeze în interesul României și al românilor trimițând de urgență Guvernul Dăncilă la coșul de gunoi al istoriei. De asemenea, facem un apel la acțiune, în ultimul ceas, pentru a declanșa alegeri anticipate. Aceasta este forma democratică prin care se redă cetățenilor posibilitatea să-și aleagă singuri viitorul țării: gașca infracțională Dragnea sau România europeană!

Ieri a fost transmis un ultim semnal de alarmă pe care autoritățile europene îl dau, clar și răspicat, în ceea ce privește abuzurile și devierile de la statul de drept ale actualei coaliții PSD-ALDE.

USR și RO+ își exprimă îngrijorarea față de reacțiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, care nici după ce partenerii europeni le-au pus oglinda în față nu vor să recunoască că subminează statul de drept din România și îndepărtează țara noastră de valorile europene.

Această coaliție periculoasă a modificat Legile Justiției și Codurile Penale fără să ceară avizul Comisiei de la Veneția, a mințit cu nerușinare ambasadele și oficialii europeni, și-a gazat proprii cetățeni încălcând drepturile și libertățile pe care UE le protejează, a adoptat legi care intimidează societatea civilă și a încercat să restricționeze libertatea presei.

Nu se mai poate continua așa, vrem o Românie care să meargă înainte în Uniunea Europeană. O Românie care să conteze în Europa și să lucreze acasă la consolidarea democrației, întărirea statului de drept și la prosperitatea propriilor cetățeni.

„Acest Guvern și coaliția care îl susține ne-au băgat într-o fundătură. Ne va lua ani de zile să reparăm ce au stricat, să ne recâștigăm credibilitatea în lume. România nu seamănă cu Dragnea și Dăncilă, românii nu sunt nici infractori, nici incompetenți. Plecarea lor de îndată de la conducere este o urgență”, spune Dacian Cioloș, președinte fondator RO+.

”Românii își doresc să rămână în Uniunea Europeană. Beneficiile aduse de intrarea în marea familie europeană se văd cât se poate de clar în viața de zi-cu-zi a românilor și nu pot fi acoperite de propaganda mincinoasă a lui Dragnea și Tăriceanu care văd în UE principala stavilă în calea acaparării totale a României”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Uniunea Salvați România și Mișcarea România Împreună cer parlamentarilor coaliției PSD-ALDE care nu sunt șantajați de gașca infracțională a lui Liviu Dragnea să înțeleagă gravitatea momentului și să acționeze în interesul celor care i-au ales.

USR și RO+ sunt gata să găsească cadrul necesar pentru discuții cu reprezentanții tuturor partidelor parlamentare și să faciliteze dialogul cu toate forțele democratice din societatea civilă pentru a scăpa România de un grup infracțional care ne periclitează viitorul european.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.