Asleigh Barty a anunţat forfait pentru US Open. Liderul mondial al WTA se teme de o posibilă infectare cu COVID-19

-


Liderul mondial al WTA, australianca Ashleigh Barty şi-a anunţat joi forfait-ul pentru US Open, invocând „riscuri semnificative” legate de coronavirus, o lovitură serioasă pentru organizatorii turneului newyorkez de Mare Şlem, care urmează să înceapa pe 31 august, scrie AFP.

„Echipa mea şi cu mine am decis că nu vom participa la Western and Southern Open şi la US Open în acest an”, a declarat Ashleigh Barty.

Turneul Western and Southern Open, care se desfăşoară în mod normal la Cincinnati, a fost mutat anul acesta la New York din cauza pandemiei.

„Îmi plac ambele evenimente, aşa că a fost o decizie dificilă, dar există în continuare riscuri semnificative legate de Covid-19 şi nu mă simt confortabil să mă plasez eu şi echipa mea în această situaţie. Doresc Federaţiei americane de tenis toate cele bune pentru aceste turnee şi aştept cu nerăbdare să revin anul viitor în Statele Unite”, a subliniat liderul mondial al WTA.

În schimb, autorităţile din New York au reuşit să menţină la un nivel scăzut cazurile pozitive, după valul masiv de infectări din martie-aprilie, în timp ce Florida, Texas şi California figurează acum printre zonele cele mai afectate de coronavirus, în condiţiile în care numărul total de cazuri a ajuns la 4,4 milioane în Statele Unite, ţara cea mai afectată de pandemie.

Anunţul făcut de Ashleigh Barty nu este însă o surpriză în contextul în care şi Simona Halep a anunţat încă de luna trecută că nu participa la US Open.

În acest sens, liderul mondial al WTA a precizat că va continua să urmărească situaţia epidemiei înainte de a decide dacă se va deplasa în Europa, pentru a-şi apăra titlul la Roland Garros, turneu care va debuta pe 27 septembrie.

În schimb, sârbul Novak Djokovic şi spaniolul Rafael Nadal, primii doi jucători ai lumii la masculin, împreună cu americanca Serena Williams figurează printre jucătorii care urmează să fie prezenţi la Western and Southern Open, competiţie care va avea loc între 20 şi 28 august la New York, au anunţat miercuri organizatorii.

Aceste turnee WTA şi ATP, mutate la New York din cauza pandemiei, se vor disputa fără spectatori, pe terenurile de la Flushing Meadows, unde va debuta pe 31 august US Open, în condiţii identice.

Citeşte şi:

VIDEO. Simona Halep munceşte din greu. Turneul de la Praga, obiectivul principal


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.