Băsescu, despre un posibil „mare autogol” la referendum

-


Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni seara, la TVR1, că „marele autogol” la referendum ar fi ca preşedintele să pună o întrebare legată de justiţie şi să nu se realizeze cvorumul pentru a fi validată consultarea populară. Băsescu a spus că el ar căuta o soluţie care să îl ducă la succes, aşa cum a fost referendumul pentru reducerea la 300 de numărului de parlamentari.

Traian Băsescu a subliniat că în 26 mai sunt cele mai importante alegeri europarlamentare care s-au desfăşurat vreodată în România.

„Eu, dacă aş fi preşedinte, probabil că m-aş îndrepta către un referendum. Aş găsi o întrebare care să stimuleze venirea la vot. Electoratul PSD e mult mai disciplinat decât al partidelor de dreapta şi atunci, dacă vrei să îl aduci la vot, trebuie să îi mai dai ceva, ceva de mare interes. Aş găsi o astfel de întrebare, că-i liber să pună orice întrebare vrea. Marele autogol ar fi dacă, spre exemplu, ar pune o întrebare legată de justiţie şi nu s-ar face cvorum. Şi atunci n-aş risca să pun o întrebare pe justiţie. În schimb, aş căuta o soluţie care să mă ducă la succes, frate! Ca aia de genul «Vreţi 300 de parlamentari?» «Da»”

Preşedintele Klaus Iohannis a început să lucreze la strategia pentru declanşarea unui referendum pe justiţie în ziua alegerilor europarlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate Cotroceniului.

Dan Barna a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că acest referendum este mai necesar ca niciodată şi legimitatea demersului este dată de cei un milion de români care au semnat pentru iniţiativa “Fără penali”.

Citește și:

Ajutor de la Lugera pentru mișcarea #șîeu. „Închiriem în zona Bacău personal specializat construcții pentru ședințe foto”

Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile copiilor înainte de Paște

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.