Mega-Moscheea agită spiritele la București

-


Muftiatul musulmanilor din România este în faza obținerii autorizațiilor necesare pentru constuirea moscheii din București, iar Turcia va acorda acestui proiect tot sprijinul necesar, a declarat, miercuri, la Ankara, președintele Recep Tayyip Erdogan în prezența președintelui Klaus Iohannis. Astfel, a fost reactivată în spațiul public discuția despre controversata mega moschee care ar urma să fie construită la București.

Cel mai mare adversar al construirii unei moschei în Capitală este fostul președinte Traian Băsescu. Acesta a declarat vineri, la Piatra Neamţ, că este un adversar „fără rezerve“ al ideii de islamizare a Europei.

Dacă Iohanis tot i-a propus lui Erdogan, ca şi Ponta, că, gata, este ca şi ridicată moscheea, sper că după ce îşi termină primul mandat la Cotroceni, să se întoarcă la Sibiu şi să nu se facă muftiu la Bucureşti‘, a mai spus Băsescu.

„Parte din islamizare este construcţia accelerată de moschei peste tot în Europa. Eu zic, ca dobrogean şi ca bucureştean adoptat, că România are atâtea moschei câte îi trebuiesc pentru a acoperi nevoile musulmanilor trăitori în România. Nu avem nevoie de un proces accelerat de islamizare generat de năravurile pe care, aşa cum şi preoţii ortodocși le au, ‘veniţi popor la mine’, la fel fac şi imamii islamişti şi adună cât mai mult popor în jurul lor. Este bine ca România să rămână creştină, să îşi urmeze drumul ei de ţară creştină, poporul român să îşi urmeze drumul de popor creştin, şi să nu trecem la un proces nejustificat de a creşte impactul cultului islamist, a musulmanismului în România“, a mai afirmat Traian Băsescu.

Firea – da, Orban – ba

Pe acest subiect s-au pronunțat și principalii contracandidați la Primăria Capitalei. În timp ce Firea este de acord cu o astfel de construcție, Orban o respinge categoric.

Mi se pare foarte important ca atât polticienii care au funcţii guvernamentale, cât şi cei care sunt reprezentanţi ai administraţiei publice locale să nu mai ia decizii după cum cred ei înşişi şi familia lor eventual, ci doar după o consultare publică foarte serioasă, după un referendum, chiar dacă nu neapărat din punct de vedere legal, ci o consultare cât mai largă publică. Şi, dacă răspunsul va fi «Da», va trebui să acţionăm în consecinţă. Dacă există nemulţumiri, ezitări, frustrări, atunci nu cred că trebuie să obligăm bucureştenii să suporte din bugetul lor ceva cu care ei nu sunt confortabili”, a declarat Gabriela Firea, la b1.ro.

Nu voi autoriza moscheea lui Ponta. Eu nu m-am operat in Turcia, ca Victor Ponta. Pe de altă parte, un primar general trebuie să acționeze in  numele cetățenilor municipiului Bucuresti. Iar eu știu cu precizie că acest proiect nu este sprijinit de cetățenii municipiului Bucuresti“, a explicat Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Nici scriitorul Stelian Tănase nu vede cu ochi buni construirea unei moschei, subliniind faptul că nu există vreun terorist care să nu fi frecventat asemenea așezăminte

Un argument simplu – toate serviciile de informații occidentale arată că aceste moschei, dublate de școli etc. sunt pepinierele de unde se recrutează fundamentaliștii care ajung să urască Europa, Occidentul. Ajung să pună bombe în cafenele, aeroporturi, stații de metro etc. profitind de larghețea și toleranța țarii gazdă. Nu este unul printre teroriști care să nu fi frecventat asemenea așezăminte. Aici își fac instrucția, trec la islam, se inițiază în invățăturile Coranului, se radicalizează sub influența unui imam mai vehement. Devin believers și încep să ucidă pe cei de altă religie decît ei, de preferință creștini. Personal sunt impotriva acestei idei. Sunt și alte argumente….Avem nevoie de mai mult Occident, nu de mai mult Orient, cel puțín deocamdată“, scrie Stelian Tănase pe blogul său.

Protocolul pentru ridicarea Marii Moschei de la Bucureşti a fost semnat în vara anului trecut. Moscheea va fi ridicată pe un teren de 11.000 de metri pătraţi acordat gratuit de Guvern și va avea o capacitate de o mie de persoane.

Citește și:La ce riscuri ne-am putea expune prin construirea unei mega moschei

S-a bătut palma pentru construirea moscheii de la București

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon