Băsescu este nemulţumit de pensie

-


Într-un interviu la Digi24, fostul preşedinte Traian Băsescu a spus că este nemulţumit de pensia de aproape 3.000 de lei pe care o are, argumentând că a deţinut funcţii timp de 4 decenii, timp în care a cotizat la bugetul de stat.

„Dacă vreţi vă pot spune pensia cu care am ieşit după ce am fost comandantul celei mai mari nave a României, am fost subsecretar de stat, secretar de stat, ministru, primar general şi preşedinte. Pensia mea pentru toată activitatea asta, 44 de ani şi 6 luni, pe perioada de pe mare s-a considerat în grupa a doua şi am avut un trimestru în plus la fiecare an. După 44 de ani şi 6 luni pensia mea a fost 2.960 de lei. O consider foarte mică, pensia”, a spus Traian Băsescu.

Citeşte şi: Ponta iese din nou la atac

Comisia pentru muncă a Senatului a eliminat, miercuri, din Legea salarizării articolul referitor la pensiile de serviciu.

„Aș vrea, din partea inițiatorilor, (…) să retragem articolul 40 din textul legii care tocmai s-a votat în comisie, să nu mai apară în plen”, a afirmat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit Agerpres.

Comisia de muncă din Senat a decis, anterior, suspendarea până la 1 ianuarie 2019 a actualizării pensiilor de serviciu pentru funcționarii publici parlamentari, diplomați, militari, polițiști, judecători și procurori.

 „Până la 1 ianuarie 2019 se suspendă temporar actualizarea în funcție de majorarea salariilor, soldelor, indemnizațiilor de încadrare și indemnizațiilor lunare a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari, ale membrilor Corpului diplomatic și consular, ale judecătorilor și procurorilor, ale militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar, ale auditorilor publici externi, precum și actualizarea indemnizației pentru limită de vârstă de care beneficiază deputații și senatorii”, se precizează într-un amendament propus de Ministerul Muncii.

Inițial, în textul legii se arăta că aceste pensii de serviciu se actualizau odată cu aplicarea integrală a legii.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei îi dă o mică lovitură lui Dragnea


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *