Unde dă ambulanțierul crește

-


Un ambulanțier din Huşi a luat la bătaie un puști de 12 ani pentru că adolescentul a rupt un semn rutier. Incidentul va trece neobservat de justițiarii de pe internet. De ce? Nu-mi dau seama.

Probabil nu s-au aliniat planetele cum trebuie, atenția publicului era îndreptată spre un alt scandal, incidentul a avut loc în Huşi, ori cei implicați n-au nici măcar o legătură cu „viața posh a lumii românești”. Habar n-am.

Un lucru e cert: „imaginile cu puternic impact emoțional” nu vor răzbate dincolo de săptămâna asta. Ce vorbim, e marți! Până vineri știrea cu puștiul bătut o să mai fie un subiect doar pentru taberele implicate.

Dar ce nu se vorbește despre acest subiect?

Nu se spune nimic despre faptul că un copil de 12 ani și-a luat șuturi și pumni de la un adult (35 de ani). Pe stradă. Ziua pe lumină. Sub ochii martorilor. Nu că altfel era vreun context mai bun, dar când barajul social îți cade până în punctul în care bați ca-n ringul de K1 un copil e clar că ceva nu e bine în mintea/sufletul tău.

O să se vorbească mult timp în pungă despre importanța testelor psihologice „pe bune”, ca hashtag-urile la pui prăjit. Dacă un ambulanțier îți cară pumni într-un copil de ce am cere altfel politicienilor, oglinda poporului?

Dar pentru ce și-a luat puștiul bătaie?

Dacă e adevărat că adolescentul de 12 ani a rupt niște semne rutiere trebuie să ne punem câteva întrebări și despre vandalismul ca formă de divertisment, ori refulare. Cum, de ce și câți tineri își găsesc un Disneyland personal din a distruge bunuri? Unde se filează lampa care îi provoacă să fie rebeli și iresponsabili?

 

În decurs de câteva ore o să vedem doar știri prezentate pe un ton grav. „Copil bătut”, „bestialitate”, „șoc emoțional”. Cuvinte cheie. Substanța o să treacă pe lângă noi ca într-o banală zi de marți.

Hai măcar să vedem partea plină a paharului. Când te bate ambulanțierul are cine să te ducă la spital.

Citeşte şi:

Duminica pleonasmului ,,PSD – KGB’’

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.