Bătălia din Mosul și prețul războiului: Cum arată orașul irakian după ani de lupte! Imagini EMOȚIONANTE

-


Bătălia din Mosul se apropie de final. După aproape șase luni de lupte sângeroase, forțele irakiene, susținue de SUA, au reușit să elibereze din mâinile jihadiștilor mai mult de jumătate din oraș, înconjurându-i pe teroriști într-o enclavă de pe malul vestic al râului Tigris.

Rezultatul? Statul Islamic este pe punctul de a pierde cel mai mare și mai important oraș.

Cel mai mare preț în urma acestei lupte fost plătit nu de teroriști, nu de soldați, ci de civili. Locuitorii din Mosul au povestit jurnaliștilor de la Time.com scenele terifiante prin care au trecut.

Aceștia au relatat că militanții ISIS i-au folosit pe post de scuturi umane și i-au închis în case, în timp ce coaliția condusă de SUA bombarda orașul. Loviturile aeriene ale americanilor au ras de pe fața pământului sute de case, ofensiva împotriva ISIS soldându-se cu moartea a nu mai puțin de 1.700 de civili.

Jurnaliștii de la Time.com povestesc că, în timpul zilelor petrecute în Mosul alături de fotograful italian Emanuele Satolli, s-au întâlnit cu mulți rezidenți care au suferit în urma regulilor bizare impuse de ISIS, care au supraviețuit luptei, dar care încă se confruntă cu un viitor nesigur. Imaginile vorbesc de la sine.

Citește și: 

 Prietenia incredibilă dintre oameni și animale, în imagini! Fotografii care îți vor face ziua mai bună


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.