“Bătăuşii în uniformă” din Paşcani, trimişi în judecată pentru agresiune

-


Patru poliţişti locali, unul de la Poliţia Naţională şi un jandarm din Paşcani ar putea să rămână fără serviciu, după ce au fost deferiţi Parchetului Militar pentru o faptă de agresiune, săvârşită în anul 2013.

Ovidiu Ionuţ Toma, Dănuţ Gorcioaia, Dan Constantin Bîrzu şi Dănuţ Gavril, din cadrul Poliţiei Locale Paşcani, au fost trimişi în judecată pentru purtare abuzivă alături de agentul-şef de Poliţie Petru Cîtea şi jandarmul în rezervă Mihai Chiriac, scrie ziaruldeiaşi.ro.

În 2013, cei şase oameni ai legii ar fi agresat doi bărbaţi, pe care i-ar fi încătuşat de pe stradă, pentru a-i sancţiona contravenţional. Parchetul Militar susţine că aceştia i-ar fi  bătut pe cei doi reţinuţi şi au falsificat procesele verbale de contravenţie, pentru care ancheta a fost disjunsă de către procurori.

Paul Axinte şi Dorin Ghioc, din municipiul Paşcani, susţin că au fost bătuţi cu sălbăticie de cei şase oameni ai legii în sediul Poliţiei din localitate, în noaptea de 19-20 iulie 2013. Atunci, poliţiştii şi jandarmul erau în echipă mixtă de patrulare şi au observant un grup de tineri recalcitranţi, imediat după miezul nopţii.

Pentru că a refuzat să se legitimeze şi a devenit violent, Paul Axinte a fost încătuşat şi dus la Poliţie, unde unul dintre poliţişti i-ar fi pus piedică pe scări.

“Persoana vătămată, Axinte Paul, menţionează că a primit mai multe locituri cu picioarele peste corp  din partea agenţilor de ordine, iar inculpatul Cîtea Petru i-a pus genunchiul în zona inghinală şi i-a aplicat mai multe lovituri cu bastonul peste coapse şi spate”, potrivit textului rechizitoriului, întocmit de Parchetul Militar.

La final, poliţistul local, Dănuţ Gorcioaia, a întocmit un proces verbal, prin care Axinte ar fi fost doar sancţionat conventional.

Dorin Ghioc este cea de-a doua victimă a oamenilor legii, care a fost reţinut în aceaşi noapte cu Paul Axinte, sub pretextul că ar fi fluturat o sabie în plină stradă.

La sediul Poliţiei a fost încătuşat şi bătut cu bastonul şi picioarele peste cap. După ce i-au dat drumul, Ghioc a sunat la 112 pentru a fi transportat la spital, că urmare a rănilor cauzate de cei şase. A avut nevoie de 14 zile de spitalizare.

Oamenii legii nu şi-au recunoscut faptele pe parcursul anchetei penale, deşi procurorii îi suspectează de fals şi uz de fals în înscrisuri, pentru a acoperi bătăile aplicate celor două victime.

Citeşte şi: De la Rusia lui Putin la Moldova lui Dodon (I)

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.