Bebelușii adoră să comunice, însă nu neapărat cu părinții. Descoperire uimitoare a cercetătorilor

-


Chiar dacă bebelușilor le place să comunici cu ei, ar prefera să audă sunete produse de alți bebeluși, arată un nou studiu.

Chiar și în stadiul care-l precede pe cel în care pot forma sunete asemănătoare unor silabe, sugarii recunosc vocalele, dar au tendința de a reacționa la ele când sunt rostite de alți bebeluși ca ei.

Într-un experiment, subiecții, în vârstă de cinci luni, au petrecut cu 40% mai mult timp pentru a asculta sunete produse de copii de vârsta lor decât pentru a auzi vocale similare rostite de adulți.

Acest rezultat și studiile ce i-au urmat aduc cercetătorilor informații noi privind modul în care sugarii își dezvoltă înțelegerea limbii vorbite, a declarat Linda Polka, profesor la Universitatea McGill.

Cercetările realizate de echipa lui Polka dezvăluie dragostea bebelușilor pentru sunetele produse de alți micuți. Nici chiar cele mai bune încercări ale mamei de a le imita limbajul nu pot concura cu vocalele produse de un alt sugar când vine vorba de entuziasmul cu care bebelușul ei le ascultă.

O nouă serie de teste, de data aceasta efectuate pe copii în vârstă de șapte luni -vârsta la care bebelușii se află pe punctul de a gânguri – indică puternic faptul că au o preferință aparte pentru încercările de vorbire care seamănă cu ale lor în ceea ce privește combinația de tonalitate ridicată și rezonanță.

Acest lucru nu înseamnă că mama sau tata ar trebui să renunțe la comunicarea cu cei mici pe un ton ridicat, care-l imită pe al lor. Bebelușii răspund și la astfel de sunete. Cu toate acestea, ”discursul” unui alt copil pare să le capteze și să le mențină mai ușor atenția, de multe ori provocându-le emoții pozitive, ceea ce îi poate motiva să fie activi vocal și să-și evalueze propriile sunete. Toate acestea sprijină dezvoltarea limbajului articulat, spun cercetătorii.

Citește și: 

Piața locurilor de muncă, din ce în ce mai severă! Ce calitate trebuie să ai pentru a avea succes

Cele mai bune trucuri pentru a respecta cu ușurință deadline-urile

De ce devenim somnoroși în fiecare zi la prânz și cum putem rezolva această problemă

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.