Beneficiile consumului de psyllium asupra organismului

-


Psyllium sunt plante originare din Sud-Estul Asiei care sunt cel mai des întâlnite în India.  Fiecare dintre acestea produce până la 15.000 de seminţe din care se obţine tărâţele de psyllium care în contact cu apa se umflă şi devin gelatinoase.

 

 

Tărâţele de psyllium au efecte benefice în cazul tratamentului împotriva constipaţiilor cronice, dar şi-n ameliorarea diareei cronice. De asemenea, acestea au o valoare nutriţională scăzută, precum şi-n conţinut scăzut de calorii şi grăsimi. O lingură de psyllium conţine 0,2 grame de proteine şi numai 10 miligrame de sodiu, scrie Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA).

Seminţele de psyllium conţin 70% fibra solubilă vâscoasă şi 30% fibra insolubilă, ceea ce face din acestea un supliment alimentar ideal în cazul constipaţiei şi al afecţiunilor sistemului digestiv. De asemenea, acestea nu provoacă balonare, crampe sau dureri stomacale.

 

Beneficii:

1. Ameliorează constipaţia:

Seminţele şi tărâţele de psyllium pot fi folosite cu succes drept supliment alimentar datorită efectului laxativ pe care acestea îl au. Acestea absorb apa şi măresc volumul astfel încât organismul poate elimina mai uşor scaunele.

2. Tratarea diareei cronice

În cazul diareei, unul dintre efectele benefice ale tărâţelor de psyllium vine chiar din calitatea acestora de a-si mari dimensiunile la contactul cu apa.

3. Reduce nivelul de zahar din sânge

Consumul regulat de psyllium întârzie absorbţia intestinală a zahărului, ceea ce poate influenţa nivelul de zahar din sânge şi să încetinească digestia alimentelor.  Suplimentele alimentare pe bază de psyllium pot fi administrate dimineaţă, la trezire, înainte de sau după fiecare masă, dar şi cu o oră înainte de culcare, seara.

Citeşte şi:

Alternative mai sănătoase la zahărul alb

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.