Berbeceanu îl face mincinos pe Băsescu: „Este caz penal“

- 1


Traian Băsescu a afirmat că „dosarul Berbeceanu” a fost cel care a umplut paharul disputei dintre șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și fost șefă a DIICOT, Alina Bica, iar Traian Berbeceanu i-ar fi trimis un raport pe care l-a direcţionat către IGPR. Traian Berbeceanu a declarat, pentru Hunedoara Liberă, că Traian Băsescu minte, întrucât acel raport nu a fost niciodată transmis Preşedintelui sau Administraţiei Prezidenţiale, chiar dacă fusese redactat pe laptop care i-a fost percheziționat.
Berbeceanu mai spune că Băsescu nu avea cum să ştie de existenţa acelui raport care îi era adresat, decât dacă cineva din interiorul DIICOT l-ar fi informat despre rezultatul percheziţiilor informatice efectuate asupra laptopului său.
Domnul Băsescu minte! Nu e adevărat că ar fi primit un raport de la mine, pe care l-ar fi direcţionat şefului IGPR. Se poate verifica şi corespondenţa de la cancelaria Preşedintelui. Nu am trimis acel raport nici Preşedintelui, nici Administraţiei prezidenţiale. Eu am redactat acel raport, pe care l-am înmânat personal şefului IGPR de la acea vreme, domnul Petre Tobă. Pe laptopul meu am redactat rapoarte similare adresate preşedintelui Traian Băsescu şi premierului de la acea dată, Victor Ponta, dar nu le-am trimis! Acel laptop mi-a fost ridicat de DIICOT la percheziţiile din octombrie 2013. Percheziţiile informatice au fost efectuate ilegal de DIICOT – Structura Centrală, cu încălcarea procedurilor, fapt confirmat de Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti, instanţe care le-au declarat nule şi le-au exclus ca probe în camera preliminară”, a declarat, pentru Hunedoara Liberă, comisarul şef Traian Berbeceanu.
Fostul şef al BCCO Alba Iulia a amintit și de Elena Udrea care, la rândul ei, a vorbit despre percheziţiile informatice făcute pe laptopul-ul lui Berbeceanu în 2013.
„Doamna Udrea a declarat că s-au găsit tot felul de fotografii în laptopul meu, domnul Băsescu, la fel, face afirmaţii. Ca oameni politici, nu aveau cum să afle ce s-a găsit la percheziţii, decât dacă cineva din DIICOT i-a anunţat. Ceea ce este absolut halucinant! După ştiinţa mea, divulgarea de date confidenţiale din anchetele penale, ar putea fi încadrată ca faptă de natură penală”, a mai declarat fostul şef al BCCO Alba Iulia.
Traian Berbeceanu i-a transmis indirect lui Băsescu că ar dori ca numele său să fie lăsat în afara disputelor politice.

Dosarul lui Traian Berbeceanua fost intrumentat în perioada în care şef la DIICOT era Alina Bica, prietena Elenei Udrea, ambele cercetate în mai multe dosare penale. Fostul preşedinte a mai spus că prin acest dosar DIICOT a încercat să plătească o poliţă şefului BCCO Alba Iulia.

Citește și: Ce spune Patriarhia Română despre arhiepiscopul Tomisului, pus sub control judiciar pentru mită


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 1 comment
bookmark icon

One thought on “Berbeceanu îl face mincinos pe Băsescu: „Este caz penal“

  • ..mai berbecene..este prea mult sa categorisesti astfel un fost Presedinte.Indiferent pe ce cale a ajuns acel raport ti-a dovedit ca a fost informat..Ai intrat datorita zelului intr-un tir de sageti crezandu-te infailibil…iata ca ai patit-o..mai bine sa taci…

    0

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *