Beuran nu îşi asumă răspunderea în cazul pacientei arse în sala de operaţie de la Floreasca

-


Chirurgul Mircea Beuran a fost audiat vineri timp de trei ore la Poliţia Capitalei în cazul pacientei de la Spitalul Floreasca care a decedat, după ce a luat foc pe masa de operaţie. Actul medical a fost realizat de echipa chirurgului Mircea Beuran, dar acesta refuză să îşi asume responsabilitatea pentru cele petrecute în sala de operaţie.

 

Beuran a fost chemat la spital după ce dezinfectantul cu alcool, turnat în cantitate mare peste femeia de 66 de ani, a luat foc la contactul cu bisturiul electric. În momentul de faţă, Beuran trebuie să lămurească de ce un medic specialist a venit de acasă, deși la spitalul Floreasca erau medici de gardă, care ar fi putut să o opereze pe pacientă.

De asemenea, în același dosar, în cursul acestei săptămâni au fost audiați mai mulți membri ai echipei operatorii, între care asistente și medicul rezident care ar fi folosit o cantitate prea mare de dezinfectant, fapt care a condus la izbucnirea flăcărilor pe trupul femeii. În acest sens, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 s-au sesizat din oficiu și fac cercetări penale în cazul celui de-al doilea pacient care ar fi fost ars în sala de operație de la Spitalul Floreasca.

Magistrații de la această unitate de parchet fac cercetări și în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație și apoi a murit, scrie Mediafax. O altă problemă în cazul de la Floreasca pe care Beuran trebuie să o lămurească se referă la ceasul cu care a intrat în sala de operaţie, deşi teoretic este un spaţiu steril.

La rândul său, președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, l-a apărat pe chirurgul Mircea Beuran, precizând că nu este nimic în neregulă.

Mi-ați arătat pozele pe care nu le văzusem nu arata neapărat ca el era în operaţie, se afla în blocul operator. Poate a încălcat acele reguli”, a subliniat Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor România.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.