Beuran, demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei de chirurgie generală

-


Medicul Mircea Beuran a fost demis, marţi, și din funcția de preşedinte al Comisiei de chirurgie generală a Ministerului Sănătăţii, nu doar din cea de șef de secție la Spitalul Floreasca, în urma anchetei Corpului de Control al Ministerului Sănătății în cazul pacientei arse în sala de operație, care a murit câteva zile mai târziu.

 

„Domnul profesor Beuran a fost demis ieri de către domnul manager, iar noi l-am demis din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

La rândul său, Mircea Beuran a declarat,luni seara, după ce a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie, că va contesta decizia prin care a fost eliminat din funcție deoarece măsura nu a fost motivată.

„Decizia pe care am primit-o nu este motivată, nu am primit niciun raport. Lucrurile acestea m-au surprins, dar pot să afirm, totodată, că nu sunt niște lucruri normale, adică să poți să-i dai decizia unui om fără să argumentezi, decât o înșiruire de cifre  sunt niște acuze generale. Dar probabil că atât este capacitatea acestei comisii”, a declarat Mircea Beuran, la postul Antena3.

Potrivit acestuia, nici amenda de 30.000 lei aplicată spitalului, medicilor și asistentelor care au operat-o pe femeia care a murit după ce a ars nu a fost individualizată.

„Da, bineînțeles (va contesta decizia prin care a fost demis, n.r.). Dar chiar mai mult, voi căuta să arăt și lucrurile care gândesc că stau la baza acestei atitudini. El (măsurile, n.r.) nu sunt încărcate de discernământ”, a adăugat medicul.

Medicii care au semnat un mesaj prin care arată că îl susțin pe Beuran simt un pericol: „Probabil că sesizează pericolul în care intră spitalul când încep să se decapiteze șefii de secție. Dacă a început cu unul, probabil sunt mai mulți care deranjează”.

Medicii de la Spitalul Floreasca au decis, luni, să înceteze activitatea, după ce medicul Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef al secţiei de Chirurgie, în urma anchetei în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operaţie.

Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca „pentru neregulile găsite”, dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei, în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie. De asemenea, s-a decis şi încetarea contractului de şef de secţie al chirurgului Mircea Beuran, după ce o pacientă a decedat în urma unui incediu izbucnit pe masa de operaţie.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III. (…) De asemenea, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cât şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei, cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei”, se arată în textul comunicatului de presă, emis de Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi:

UPDATE. Ministrul Sănătăţii, despre cazul de la Spitalul de Urgenţă Floreasca: „Niciun medic din blocul operator nu era în serviciul de gardă”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.