Emoţii pentru medicul Mircea Beuran? Procesul în care este acuzat că a primit o mită de 10.000 de euro poate începe

-


Procesul medicului Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA după ce ar fi primit 10.000 de euro de la un medic pentru a-i asigura ocuparea unui post de asistent universitar, poate începe, potrivit deciziei Tribunalului București.

Instanța a decis că rechizitoriul în cazul medicului Mircea Beuran este legal, astfel că procesul poate începe, scrie hotnews.ro.

“Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Beuran Mircea. Constată competenţa, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.82/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, privind pe inculpatul Beuran Mircea, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Beuran Mircea. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, arată Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi contestată.

Pe  29 aprilie, fostul preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit de la un medic bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală.

Procurorii arată în rechizitoriu că în 18 decembrie 2018 Mircea Beuran, în calitate de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv șef al Disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, ar fi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), bani și bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Medicul Beuran ar fi primit banii respectivi pentru ocuparea de către martor a unui post de asistent universitar pe perioadă determinată (în specialitatea chirurgie generală în cadrul U.M.F. „Carol Davila” București), „îndatoriri ce puteau fi realizate de către inculpat prin oricare din actele care intrau în competența sa, în oricare din calitățile sale menționate anterior”.

În acest sens, procurorii au pus sechestru pe suma de 10.007,5 euro dintr-un cont bancar al lui Beuran. Acesta a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.

Citeşte şi:

Ciolacu continuă războiul cu liberalii: „Guvernul PNL ştie doar să fure şi să risipească


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.