„Așa cum Ion Țiriac povestește despre Boris Becker, spunând că nu excela dar avea dorința de a persevera, același lucru pot spune și eu despre Bianca. Sunt mulți jucători de tenis talentați care nu fac totuși performanță. În schimb, la ea am văzut aceste lucruri încă de când era mică.  Nu știu dacă îi aparține României, dar tatăl ei a spus că simte că mai întâi este român. Acum, rămâne la latitudinea fiecăruia să aprecieze acest lucru. România duce lipsă de modele, cred că din acest punct de vedere am putea să ne legăm de succesul Biancăi”, a declarat Gabriel Hristache, la postul TV Digi Sport.

 Tenismena româno-canadiană este în momentul de faţă jucătoarea momentului, după ce, la 19 ani, la US Open, să acceadă în semifinalele competiţiei. În 2018, Bianca Andreescu ocupa locul 178 în clasamentul WTA, iar în momentul de faţă se află pe locul 15, după ce a câștigat turneele de la Indian Wells și Rogers Cup.

În urma trimfului de la US Open, Bianca Andreescu va urca până pe locul 5 în clasamentul WTA, în timp ce Simona Halep va coborî până pe locul 6, începând de luni dimineaţă.

„Simt că jocul ei este complet, însă mai e loc pentru îmbunătățiri, pentru că are doar 19 ani. Este capabilă să facă o grămadă de lucruri pe teren – ceea ce uneori este grozav, dar uneori o pune în dificultate. Îi place să o schimbe și să facă lucruri diferite în joc”, a subliniat antrenorul Biancăi Andreescu, canadianul Sylvain Bruneau.

Citeşte şi:

Simona Halep, prima tenismenă din circuit care a felicitat-o pe Bianca Andreescu. „România este mândră de tine”

Bianca Andreescu o învinge pe Serena Williams și câștigă primul titlu de Grand Slam din carieră

Bianca Andreescu versus Serena Williams, o confruntare mult aşteptată în marea finală de la US Open

US Open. VIDEO. Bianca Andreescu, în finală împotriva Serenei Williams. „Este ireal ce mi se întâmplă”

Bianca Andreescu, „un fenomen” chiar şi pentru antrenorul său: „Simt că jocul ei este destul de complet”