Biden va accepta la Convenția Democrată din august desemnarea sa drept candidat în alegerile prezidențiale

-


Joe Biden va accepta personal desemnarea sa de către Partidul Democrat drept candidat la prezidenţiale în cursul Convenţiei democrate din august, dar evenimentul va fi aproape în întregime virtual din cauza pandemiei, au anunţat miercuri organizatorii, scrie Agerpres.

Joe Biden „intenţionează să accepte cu mândrie nominalizarea sa de către partid la Milwaukee”, în Wisconsin, a declarat o responsabilă a campaniei sale electorale, Jen O’Malley Dillon.

Convenţia este prevăzută între 17 şi 20 august în acest stat unde Donald Trump a învins în 2016 şi pe care democraţii doresc să îl recupereze cu ocazia alegerilor de la 3 noiembrie.

După consultări cu responsabili sanitari, organizatorii au ajuns la concluzia că „delegaţii statelor nu ar trebui să îşi facă planuri pentru a merge la Milwaukee şi ar trebui să se organizeze pentru a desfăşura de la distanţă activităţile oficiale legate de convenţie”.

Convenţiile, democrată ca şi republicană, sunt de obicei cu tot folclorul lor momente forte ale vieţii politice americane.

„Leadershipul este puterea de a te adapta la orice situaţie”, a spus preşedintele Partidului Democrat, Tom Perez, criticându-l pe Donald Trump.

Potrivit organizatorilor, este pe punctul de a fi dezvoltat un sistem pentru a le permite tuturor delegaţilor să voteze de la distanţă în timpul convenţiei. Pentru a reduce riscurile de contaminare, mai multe evenimente legate de convenţie au fost anulate şi democraţii prevăd noi modalităţi de a interacţiona online cu alegătorii lor.

Preşedintele republican urmează să sărbătorească nominalizarea sa drept candidat la propria realegere în Florida, şi nu în Carolina de Nord cum a dorit iniţial. În timp ce Joe Biden face campanie în surdină de mai multe luni din cauza coronavirusului şi a rămas în izolare la domiciliu săptămâni întregi pe fondul măsurilor de restricţie, Donald Trump a reluat mitingurile de campanie şi ignoră avertismentele privind COVID-19.

Citește și:

Bulgaria prelungeşte starea de urgenţă până la jumătatea lunii iulie. „Avem o intensificare a epidemiei”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.