Joe Biden ar putea face echipă cu Kamala Harris în alegerile prezidenţiale din SUA

-


Candidatul democrat la preşedinţia americană Joe Biden a declarat marţi seara, că va dezvălui numele candidatului la funcţia de vicepreşedinte al SUA în prima săptămână a lunii august, scrie Reuters.

„Voi face o alegere în prima săptămână a lunii august. Şi vă promit că o să vă spun când o voi face”, a declarat Joe Biden.

Acesta a promis că va alege o femeie pentru funcţia de vicepreşedinte, alături de care va lupta în campania electorală pentru prezidenţiale împotriva lui Donald Trump. Dacă Biden va ieşi învingător în scrutinul din 3 noiembrie, aceasta ar putea deveni prima femeie vicepreşedinte al SUA.

Potrivit unor surse democrate, citate de presa americană, fosta rivală la alegerile primare şi singura senatoare afro-americană din Congres, Kamala Harris, pare să aibă cele mai mari şanse pentru a fi desemnată candidată la funcţia de vicepreşedinte, alături de Susan Rice, fosta consilieră pentru securitate naţională a preşedintelui Barack Obama.

În contextul mişcărilor de protest istorice împotriva violenţei poliţiştilor şi a rasismului, asupra lui Biden au crescut presiunile pentru a alege un partener afro-american.

Există însă analişti care susţin că ar trebui să opteze pentru o femeie din Vestul Mijlociu al Statelor Unite (Midwest), ale cărui regiuni rurale şi industriale extinse au trecut de partea lui Donald Trump în 2016. De asemenea, mai sunt vehiculate şi alte nume: senatoarea Elizabeth Warren, Val Demings şi Karen Bass, două alese afro-americane din Camera Reprezentanţilor, precum şi Gretchen Whitmer (guvernator Michigan) şi Michelle Lujan Grisham (guvernator New Mexico).

Citeşte şi:

OMS: „Coronavirusul iubeşte toate anotimpurile”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.