Biden l-a taxat dur pe Trump. ”Avem peste 210.000 de morţi şi ce face el?”

-


Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden l-a acuzat joi seara pe Donald Trump că nu face încă ”nimic” în lupta împotriva noului coronavirus, care a făcut deja peste 215.000 de morţi în Statele Unite şi chiar l-a afectat pe preşedintele american, scrie AFP.

”Suntem într-o situaţie în care avem peste 210.000 de morţi şi ce face el? Nimic. Încă nu poartă mască”, a declarat Joe Biden, în direct de pe platoul canalului de televiziune ABC, unde a răspuns la întrebările alegătorilor în acelaşi timp cu rivalul său care s-a adresat de pe un canal concurent.

În schimp, Donald Trump a apărat răspunsul Administraţiei sale la pandemie şi comportamentul personal, inclusiv organizarea evenimentului de la Casa Albă unde puţini au purtat măşti sanitare şi au păstrat distanţa fizică, asfel că mulţi care au participat au fost ulterior confirmaţi cu Covid-19.

„Hei, sunt preşedinte, trebuie să văd oamenii, nu pot sta într-un subsol”, a subliniat președintele SUA.

Dezbaterea virtuală prevăzută iniţial a fost anulată după ce Donald Trump a refuzat să participe şi cei doi candidaţi se adresează în acelaşi timp, pe două canale diferite, la ora 20:00 (miezul nopţii GMT). Preşedintele republican se adresează din Florida pe NBC, în timp ce rivalul său democrat din Pennsylvania pe ABC.

Prima dezbatere Donald Trump – Joe Biden de acum două săptămâni a fost urmărită de peste 73 de milioane de telespectatori, cu 13% mai puţin decât a înregistrat prima confruntare din 2016 dintre Trump şi candidatul democrat de atunci, Hillary Clinton, informează Variety.

O dezbatere finală este programată să aibă loc pe 22 octombrie, în Nashville (Tennessee).

Citește și:

Georgieva (FMI): ”Economia mondială va înregistra o revenire parţială şi inegală în 2021 când PIB-ul mondial ar urma să înregistreze un avans de 5,2%”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.