Biden a câștigat la renumărarea voturilor în statul Georgia

-


Renumărarea buletinelor de vot în statul Georgia a confirmat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din SUA, au anunţat joi seara autorităţile locale, relatează AFP.

Numărarea iniţială indica un avans al democratului de doar aproximativ 14.000 de voturi faţă de rivalul său Donald Trump, un decalaj atât de strâns încât a avut loc o numărare manuală a buletinelor de vot. Decalajul s-a micşorat uşor, Biden având acum cu puţin peste 12.200 de voturi în plus faţă de Trump.

Astfel, diferenţa dintre cei doi candidaţi este încă foarte mică şi preşedintele Donald Trump, care contestă înfrângerea sa în alegeri, poate solicita totuşi o nouă renumărare, se precizează într-un comunicat al biroului secretarului de stat al Georgiei, însărcinat cu organizarea alegerilor.

În schimb, preşedintele ales al SUA Joe Biden a denunţat joi „iresponsabilitatea incredibilă” a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, care încă refuză să-şi accepte înfrângerea în alegerile din 3 noiembrie. Astfel, preşedintele în exerciţiu denunţă, fără cea mai mică dovadă tangibilă, fraude masive în mai multe state şi s-a angajat într-un război de gherilă judiciar dus, într-o confuzie extremă, de avocatul său personal Rudy Giuliani.

„Cred că (americanii) asistă la o iresponsabilitate incredibilă, la mesaje incredibil de dăunătoare trimise restului lumii despre modul în care funcţionează democraţia. Sunt convins că ştie că a pierdut şi că voi depune jurământul pe 20 ianuarie. Ceea ce face este pur şi simplu scandalos”, a adăugat Joe Biden.

La nivel naţional, acesta a câştigat aproape 80 de milioane de voturi în scrutinul din 3 noiembrie, comparativ cu puţin sub 74 de milioane cât a obţinut miliardarul republican Donald Trump.

Citește și:

Lagarde (BCE): ”Economia zonei euro va fi afectată sever de creșterea rapidă a infecţiilor şi reintroducerea măsurilor de izolare”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.