Bilanţ sumbru în Italia din cauza furtunilor violente

-


 

Premierul Italiei, Giuseppe Conte s-a deplasat, luni, în Sicilia şi a făcut un tur cu elicopterul al zonelor calamitate, ca să vadă mai bine amploarea dezastrului. De asemenea, şeful executivului a vorbit şi cu sinistraţii, inclusiv cu familia care a pierdut nouă dintre membrii săi în inundaţii.”Este o tragedie imensă să fii prins de inundaţii în propria casă. Sicilia a cerut deja decretarea stării de urgenţă, dar cred că cererea va fi actualizată din cauza ultimelor tragedii şi a dezastrelor cauzate în regiune de vremea teribilă”, a declarat şeful Executivului de la Roma.

În orăşelul Casteldaccia, de lângă Palermo nouă membri ai aceleaşi familii au murit după ce casa lor a inundată de un râu care  a ieşit din matcă.  În schimb, autorităţile locale susţin că locuinţa  a fost construită ilegal, prea aproape de cursul de apă şi fusese deja emis un ordin de demolare pentru ea.

La rândul său, ministrul de Interne s-a deplasat în regiunea Veneto, la poalele Munţilor Dolomiţi unde mii de copaci au fost rupţi de vântul care a bătut cu aproape 200 de kilometri pe oră. De asemenea, alunecările de teren au distrus drumuri şi au lăsat unele sate rupte de lume.

Autorităţile spun că din primele estimări pagubele sunt de cel puţin un miliard de dolari.

 

Citeşte şi:

1800 de militari participă la Cincu la exerciţiul NATO: Scorpions Fury 18 (SCFY18)

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.