Birchall întărește lupta împotriva evaziunii fiscale, fraudei fiscale și vamale

-


Ministrul Justiției, Ana Birchall, a prezentat luni, în plenul Senatului, Proiectul de lege privind transferul la parchete a inspectorilor antifraudă încadrați la momentul intrării în vigoare a legii la Direcția de combatere a fraudelor din cadrul ANAF.

 

„Un astfel de proiect era necesar pentru a clarifica statutul profesional al inspectorilor antifraudă. Multor inspectori antifraudă de la Direcția de combatere a fraudelor din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală le-au încetat detașările ca urmare a expirării termenelor pentru care au fost dispuse. Întrucât legea reglementează faptul că aceștia funcționează exclusiv prin detașare la parchete, s-a impus identificarea unor soluții legislative de urgență”, a motivat Ana Birchall necesitatea acestui proiect.

Concret, prin această soluție legislativă se reglementează reorganizarea Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF și sunt asigurate premisele pentru o mai bună prevenire, combatere și sancționare a faptelor de evaziune fiscală, precum și pentru combaterea fraudei fiscale și vamale.

Citește și:

V-ați instalat aplicația Apel 112?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.