Bolnavii de cancer din România. Statistici grăitoare

-


5,2% dintre români au cancer, au arătat participanții la conferința „Noutăți în lupta împotriva cancerului”, care au adus în atenția publică și celelalte probleme ale sistemului.

Conferința s-a desfășurat în perioada 29 iunie – 2 iulie, și a avut ca teme de discuție nutriția pacientului oncologic, comunicarea medic-pacient, paliatia, radioterapia, hematologia, dermato-cosmeticele pentru ameliorarea efectelor adverse generate de radio și chimioterapie, testele rapide în cancerul mamar și imuno-oncologia.

Tot în cadrul conferinței, conform Agerpres, au fost prezentate și o serie de date statistice: 5,2% dintre români au cancer; 21,1% dintre români au o rudă de gradul I cu cancer (mamă, tată, copil); 65% dintre români au încredere multă și foarte multă în spitalele private vs. 35% în cele de stat; principalele probleme din sistemul sanitar sunt corupția (20,7%), tehnologia veche (19%), salariile mici ale personalului medical (12,8%); 75% dintre români spun că durează prea mult până când un medicament nou descoperit apare pe piața din România; 68% dintre români consideră că statul român nu contribuie cum trebuie la asigurarea unui tratament corespunzător pentru bolnavii de cancer; principala temere legată de cancer – nu poate fi vindecat din cauza lipsei tratamentului – tratament ineficient sau tratament indisponibil (36,9% dintre români).

„Întârzierile de acces la noile medicamente determină pacienții noștri să se aprovizioneze din surse nesigure. Cine controlează medicamentele produse în India, pe care pacienții români sunt obligați să le cumpere deoarece statul nu dorește să se implice în rezolvarea problemelor acestora?”, a declarat Anka Mateescu de la Asociația Română Împotriva Leucemiei – ARIL.

Citește și: Alertă medicală: Ce deodorante roll-on pot provoca cancerul

O simplă plantă face minuni împotriva ulcerului și cancerului

Substanţe cancerigene în cea mai iubită ciocolată din lume


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.