Președintele Braziliei continuă lupta împotriva măsurilor de izolare și a guvernatorilor. ”Problema este una gravă, este un război”

-


Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro le-a cerut oamenilor de afaceri să „atace puternic” împotriva guvernatorului Joao Doria, care pledează pentru măsuri de izolare contra coronavirusului în statul său Sao Paulo, locomotiva economică a Braziliei, scrie AFP.

„Un (singur) om decide asupra viitorului Sao Paulo, decide asupra viitorului economic al Braziliei. Problema este una gravă, este un război. În joc este Brazilia”, a declarat Jair Bolsonaro în timpul unei conferinţe video cu directori de întreprinderi.

În schimb, guvernatorul Joao Doria a impus la sfârşitul lui martie măsuri de izolare parţiale (care prevedeau inclusiv închiderea activităţilor comerciale neesenţiale) celor 46 de milioane de locuitori ai statului, măsuri pe care le-a prelungit până pe 31 mai. El doreşte acum o carantină mult mai strictă în acest stat, de departe primul focar al ţării, cu peste 54.000 de cazuri confirmate (27% din total) şi 4.315 decese (30%).

Doria şi alţi circa zece guvernatori au anunţat miercuri că saloanele de înfrumuseţare, frizeriile şi sălile de fitness nu vor fi redeschise deocamdată, în pofida unui decret prezidenţial prin care acestea sunt adăugate unei liste de „activităţi esenţiale” ce trebuie menţinute în pofida pandemiei.

„Încă o dată, preşedintele Bolsonaro refuză să apere sănătatea brazilienilor, pentru a-i ataca pe cei care lucrează pentru a proteja vieţi. El preferă să se dea cu ski-jetul, să se antreneze sau să facă grătar, iar în acest timp mii de brazilieni mor”, a subliniat guvernatorul statului Sao Paolo.

În Brazilia, este lăsat la latitudinea guvernatorilor şi primarilor să decidă măsurile de luptă împotriva coronavirusului, spre marea nemulţumire a lui Jair Bolsonaro, care îndeamnă în fiecare zi populaţia să reia lucrul, în condiţiile în care se profilează o puternică recesiune.

Citește și:

Al doilea val de coronavirus, un pericol iminent? Van Kerkhove (OMS): ”Virusului îi place să găsească oportunităţi pentru a reapărea”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.