Borhina (SJU Târgu-Jiu): „Nu avem nici mai multe, şi nici mai puţine infecţii nosocomiale faţă de alte spitale”

-


Borhina Ion, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu susţine că unitatea spitalicească nu a încercat să ascundă infecţiile nosocomiale care sunt „prezente în toată lumea” în contextul în care se derulează „o campanie de presă nejustificată împotriva spitalului”.

 

„Nu s-au ascuns nici un fel de infecţii nosocomiale, este o poveste veche. Un medic de la Ortopedie a făcut o sesizare de genul acesta, a fost o comisie de anchetă la vremea respectivă care a analizat toate datele furnizate. Acest medic a ataşat  la sesizare un număr de buletine cu uroculturi pozitive. Acestea sunt specifice Secţiei de Urologie. Ca să declari infecţie nosocomială trebuie să te încadrezi în nişte criterii prevăzute de lege, ori toate acele uroculturi ataşate plângerii erau screening-uri făcute bolnavilor la internare. Acestea au fost pozitive în momentul când pacienţii au fost internaţi în spital. Dacă infecţia nosocomială este contactată în spital, aceasta este evidentă la 72 de ore de la internare. În nici un caz, nu este vorba de infecţii. Părerea mea sinceră este, că cineva încearcă să îşi ascundă nişte eşecuri. Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu nu are nici procente extraordinare, nu încercăm să le ascundem, pentru că este ca şi când tu nu ai face parte din lume”, a declarat, pentru Jurnaliştii.ro, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu, Borhina Ion.

Potrivit acestuia, unitatea spitalicească nu a asuns nicio infecţie nosocomială şi a existat o comisie de anchetă care a dat o soluţie în urma cu un an în urma sesizării depuse de medicul ortopedic.

„Infecţiile nosocomiale sunt prezente în toată lumea şi nu încercăm să le ascundem. Este o campanie de presă împotrivă spitalului, în opinia mea nejustificată. S-au găsit nişte persoane care să facă plângere la Procuratură. Sincer, nu mă pricep la legislaţie, dar nu înţeleg cum poate Procuratura să se pronunţe într-un asemenea caz. Avem colegiile medicilor, asistenţilor, ministerul Sănătăţii care să se ocupe de chestia aceasta. A fost o comisie de anchetă care a dat o soluţie, şi după un an de zile s-a trezit cineva. Este o campanie de presă a unor jurnalişti locali. Noi nu ascudem infecţiile, nu avem nici mai multe şi nici mai puţine. Când le depistăm, le declarăm”, a adăugat Borhina Ion.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru neglijenţă în serviciu în cazul neraportării de către reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu a numărului real de infecţii nosocomiale înregistrate la nivelul unităţii.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Tuhaşu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că ancheta se derulează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

„Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Cercetările se efectuează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. A fost o sesizare din oficiu”, a conchis Victor Tuhaşu.

Citeşte şi:

Fondatoarele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”: „Proiectul spitalului nu va putea fi oprit de nişte politicieni”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.