Brexit-ul se complică! Parlamentul britanic, suspendat până pe 14 octombrie

-


Parlamentul britanic va fi suspendat pentru următoarele cinci săptămâni după votul de luni seară al deputaţilor asupra moţiunii care face apel la organizarea de alegeri legislative, a anunţat un purtător de cuvânt al prim-ministrului Boris Johnson, scrie AFP. De asemenea, suspendarea până la data de 14 octombrie va interveni indiferent de rezultatul votului.

 

Această decizie a provocat un val de indignare în Marea Britanie când a fost anunţată la sfârşitul lui august de Boris Johnson, acuzat că a recurs la manevre pentru a precipita Marea Britanie spre un Brexit fără acord pe 31 octombrie.

În schimb, este puţin probabil ca Executivul să adune majoritatea de două treimi necesară pentru a convoca un scrutin, pe care vrea să-l organizeze pe 15 octombrie, chestiune asupra cărora deputaţii se vor pronunţa luni seară.

Opoziţia se teme ca premierul Boris Johnson să nu sfideze legea votată săptămâna trecută cu susţinerea deputaţilor conservatori rebeli, care îl obligă să solicite Bruxellesului o amânare de trei luni dacă nu obţine un acord de ieşire din UE până pe 19 octombrie.

Reuniţi luni dimineaţă, liderii opoziţiei „s-au pus de acord să lucreze împreună pentru a face guvernul să se justifice în faţa Parlamentului”.

„Ei s-au pus de acord să nu susţină stratagema lui Boris Johnson vizând privarea poporului de puterea sa de decizie scoţându-ne din UE fără acord în timpul unei campanii electorale”, a conchis un purtător de cuvânt al liderului laburist Jeremy Corbyn.

 

Citeşte şi:

Voi unde vedeți fotbalul românesc?

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.