Bucureştiul va avea o nouă Sală Polivalentă. Marea promisiune a Gabrielei Firea?

-


Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea susţine că Bucurestiul va avea o nouă Sală Polivalentă. Noua arena va avea 20.000 de locuri, va fi ultramodernă, multifuncţională şi va costa 138 de milioane de euro.

 

 

„Vom avea în sfârşit o Sală Polivalentă, o sală multifuncţională în Bucureşti, după epopeea pe care a trăit-o acest proiect. După cum ştiţi a fost o licitaţie acum câţiva ani, care a avut nenumărate contestaţii şi în final a trebuit să o luăm de la capat ca acel contract a fost anulat. Avem astăzi de dezbătut indicatorii tehnici economici rezultaţi din studiul de fezabilitate realizat de Compania Durabilă a Municipiului Bucureşti pentru realizarea unei săli multifuncţionale cu o capacitate de 20.000 de locuri, pe o suprafaţă desfăşurată de 60.000 de mp, care va fi dotată şi cu o parcare subterană de 380 de locuri, în afară de sala în sine vor fi şi 5 terenuri de sport”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, costul estimat al lucrărilor va fi de 138 de milioane de euro.

„Nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare, pentru că e o capacitate nemaîntâlnită până acum în România. Am solicitat tuturor federaţiilor sportive să ne transmită necesarul de dotări, astfel încât să fie omologată la standarde internaţionale pentru toate sporturile. Costul estimat 138 de milioane de euro, timp de execuţie, maxim trei ani”, a adăugat Gabriela Firea.

În februarie, Gabriela Firea susţinea la psotul Digi Sport că întâmpină mari dificultăți legate de acest nou proiect. ”Sunt total de acord că la aproape 30 de ani de la Revoluție nu s-a făcut suficient din multe puncte de vedere. Iar eu sunt primul nemulțumit al Bucureștiului. Sunt foarte multe de făcut. În doi ani și jumătate am reușit multe, altele nu s-au reușit și într-adevăr ne-am dori să fie mult mai bine din toate punctele de vedere. Legea Administrației Publice Locale nu prevede ca facultativă implicarea autorității locale în domeniul cultural și sportiv. Sunt chiar prevederi legale prin care autoritea publică locală are ca prioritate bineînțeles sănătatea, educația, infrastructura, mediul, dar și sportul și cultura. Aici este o dezbatere extrem de lungă. Sigur că o primărie, un minister, un consiliu județean trebuie să se implice în infrastuctură sportivă, dar și aici sunt discuții, probleme”, a declarat Gabriela Firea, la postul Digi Sport Special.

Citeşte şi:

PSD a declarat război „closetelor din fundul curţilor”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.