Bulai (USR): „Fără această testare, riscăm să devenim Lombardia României. Vrem testare în Moldova”

-


Preşedintele USR Neamţ, deputatul Iulian Bulai a taxat dur decizia ministrului Sănătăţii de a testa pentru COVID-19 locuitorii Bucureştiului, subliniind faptul că prioritatea numărul unu ar trebui să fie Moldova care riscă să devină „Lombardia României”.

Liderul USR Neamţ a precizat că cele mai multe persoane care s-au întors deja sau care vor reveni din străinătate sunt din judeţele Moldovei şi, de aceea, trebuie realizate testările locuitorilor de aici.

„Sunt indignat. Foarte supărat! Moldova trebuie testată întâi, nu Bucureştiul! Prioritatea e focarul de coronavirus. Focarul din Moldova. Asta e prioritatea de testare. Marea prioritate, de care depinde viaţa oamenilor dintr-o întreagă regiune. Concentraţi-vă pe vieţile în pericol acum, domnule Costache, nu aşteptaţi alegerile ca să descoperiţi că Moldova există! Fără această testare, riscăm să devenim Lombardia României. Vrem testare în Moldova”, a scris deputatul USR, pe Facebook.

De asemenea, Bulai i-a cerut ministrului Sănătăţii să demisioneze dacă nu poate gestiona situaţia infectării cu COVID-19.

Ancheta de la Spitalul Suceava a arătat, după prima zi de verificări, nereguli în management și în desfășurarea anchetelor epidemiologice, a declarat, la postul Digi24, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare, iar unitatea spitalicească este închisă pentru 48 de ore. Spitalul Suceava intră în dezinfecție totală, UPU care a fost dezinfectată își va relua activitatea în 48 de ore dar doar pentru a identifica, a dirija pacienții spre alte spitale. din Rădăuți și Falticeni pentru patologie ușoară, iar pentru patologii severe la Iași. La sfârșitul zilei voi propune și alte decizii la nivel de DSP și spital. Aștept să am discuții și cu medicii, asistenții și factorii de decizie din județ”, a spus Nelu Tătaru.

Luni, echipa Ministerului Sănătății condusă de dr. Nelu Tătaru, secretar de stat a făcut o primă evaluare a activității Spitalului Clinic Județean Suceava în contextul răspândirii noului coronavirus. După prima zi de verificare, echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Județean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție.

Citeşte şi:

Coronavirus în România. 45 de tone de echipament medical, pe Aeroportul Otopeni


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.